Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο δήμαρχος Αχαρνών, Σπύρος Βρεττός, στον τηλεοπτικό σταθμό Attica TV και στην εκπομπή «Δημοσκοπήσεις» με τον Γιώργο Λαιμό, την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου.

Ο κ. Σπύρος Βρεττός αναφέρθηκε στις ενέργειες της δημοτικής αρχής για τον έλεγχο της πανδημίας covid 19, με τα διαγνωστικά τεστ που πραγματοποιούνται από τον ΕΟΔΥ σε δεκαπενθήμερη βάση στον δήμο αλλά και με την προσπάθεια που γίνεται σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, να υπάρξει σταθερή δομή για διαγνωστικούς ελέγχους στο Κέντρο Υγείας Αχαρνών. Επίσης, μίλησε για τη δραστική μείωση εσόδων που επέφερε η πανδημία όπως και για τις περικοπές πόρων με τις επακόλουθες δυσλειτουργίες που προκαλούνται. Ο Δήμαρχος Αχαρνών τόνισε μεταξύ άλλων:

  • Για τα έργα στις περιοχές που επλήγησαν από την πυρκαγιά

Αυτή την περίοδο πραγματοποιούνται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος αντιδιαβρωτικά έργα στα ορεινά της Πάρνηθας και στη Βαρυμπόπη, στα σημεία που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές. Η δεύτερη φάση των έργων αφορά τα αντιπλημμυρικά. Το επόμενο διάστημα θα ξεκαθαρίσουν οι αρμοδιότητες ώστε να προχωρήσουν τα έργα στις περιοχές.

  • Για τα αντιπλημμυρικά έργα

Εντός του έτους πρόκειται να ξεκινήσουν τα αντιπλημμυρικά έργα στο κέντρο των Αχαρνών, καθώς οι διαδικασίες έχουν προχωρήσει και βρίσκονται στο στάδιο του ελέγχου. Πρόκειται για ένα έργο ορόσημο, προϋπολογισμού 8,5 εκατομμυρίων ευρώ, για την πόλη των Αχαρνών, καθώς θα λυθεί ένα σημαντικό πρόβλημα που ταλανίζει χρόνια τους κατοίκους. Παράλληλα αυτό το διάστημα βρίσκονται σε εξέλιξη τα έργα στα ρέματα Καναπίτσας και Εσχατιάς.

  •  Για τα έργα οδοποιίας

Η οδοποιία είναι ένας από τους τομείς στους οποίους η διοίκηση του δήμου έχει δώσει έμφαση καθώς είχε παραμεληθεί τα προηγούμενα χρόνια. Πριν έναν μήνα ολοκληρώθηκε η πρώτη εργολαβία οδοστρώσεων μήκους 9 χιλιομέτρων στο κέντρο της πόλης με ιδίους πόρους. Εντός του έτους θα πραγματοποιηθούν τουλάχιστον άλλες τρεις εργολαβίες. Μία στους υπόλοιπους δρόμους του κέντρου, η δεύτερη  στην Αγριλέζα και η τρίτη στην Αγία Παρασκευή, Πανόραμα και Μπόσκιζα. Παράλληλα, αναμένεται μια τέταρτη εργολαβία της Περιφέρειας στη Βαρυμπόπη.   Πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι να ενταχθούν στο υπό διαμόρφωση τεχνικό πρόγραμμα για το 2022 νέες οδοποιίες με ιδίους πόρους.

  • Για την καθαριότητα

Όταν ανέλαβε τον Δήμο, η κατάσταση στην καθαριότητα ήταν η χειρότερη που θα μπορούσε να υπάρξει. Με πολλή προσπάθεια και παρά τις ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό και προσωπικό η δημοτική αρχή κατόρθωσε να ελέγξει την κατάσταση και να βάλει μια τάξη. «Μέσω διεθνούς διαγωνισμού προβήκαμε στην παραλαβή νέων κάδων απορριμμάτων και στην αντικατάσταση των παλιών. Ήδη, έχουμε παραλάβει τη δεύτερη παρτίδα κάδων και τους επόμενους μήνες θα ολοκληρωθεί η διαδικασία και θα έχουμε 5.200 νέους κάδους. Επίσης, μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος» του Υπ. Εσωτερικών πρόκειται να προμηθευτούμε 7 απορριμματοφόρα και μηχανήματα έργου».

Ο δήμαρχος Αχαρνών αναφέρθηκε και στις παιδικές χαρές, οι οποίες ήταν κλειστές όταν ανέλαβε τη διοίκηση και πλέον έχουν κατασκευαστεί 16 σύγχρονες παιδικές χαρές ενώ θα δημοπρατηθούν άλλες 15 μέσω Περιφέρειας. Τέλος, μίλησε και για έργα πνοής που έχουν δρομολογηθεί όπως το Μητροπολιτικό Πάρκο Λαθέας και η ανάπλαση των εισόδων της πόλης τα οποία πρόκειται να αλλάξουν τη φυσιογνωμία της πόλης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *