Μόνοι μας και όλοι (ΕΕ-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-Τουρκία) απέναντι μας σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο

Είναι πλέον πασιφανές όσο τίποτε άλλο, ότι οι ΗΠΑ και η Γαλλία, έχουν “στρώσει το χαλί” στον Ερντογάν, στην Α.Μεσόγειο, ικανοποιώντας όλες του τις επιθυμίες, εις βάρος των ελληνικών ενεργειακών και γεωστρατηγικών συμφερόντων.    

Το αμερικανικό “φιάσκο” με τον αγωγό East Med και η ακύρωση ερευνών των κοιτασμάτων στην Κρήτη, συμπεριλαμβανομένης της γαλλικής TOTAL, ανοίγουν ξεκάθαρα την όρεξη στην Τουρκία, ακόμα και για πιθανό σενάριο “Ιμίων” σε Γαύδο- Γαυδοπούλα, στην βάση του Τουρκολιβυκού μνημονίου.

Το προχθεσινό κρεσέντο τουρκικής προπαγάνδας κατά της Προέδρου της Δημοκρατίας με αφορμή την δημιουργία ενός ιδρύματος του Ποντιακού ελληνισμού, είναι ένα ακόμη κεφάλαιο στον ”βρώμικο” ψυχολογικό πόλεμο των Τούρκων κατά της Ελλάδος.

Είναι πιστευτό, και το φοβούνται πολλοί ειδικοί και μη, εντός Ελλάδος ή εκτός, ότι ένα σκόπιμο τουρκικό «ατύχημα» στην περιοχή αυτή που βρίσκονται Γαύδος-Γαυδοπούλα, είναι μέσα στα ύποπτα σχέδια της Άγκυρας, τα οποία σημειωτέον στηρίζουν Ισλαμιστές και Κεμαλιστές από κοινού σε αγαστή συνεργασία.

Η Άγκυρα, πιθανότατα να επιδιώξει, το αμέσως επόμενο διάστημα σκηνικό «Ιμίων 2», θέλοντας ακόμα και να διεκδικήσει ελληνικά νησιά, αλλά και να «αναθεωρήσει» τη συνθήκη της Λωζάννης, που τόσο πολλά προβλήματα της προκαλεί τόσα χρόνια.

Η κατά καιρούς παρουσία τουρκικών αλιευτικών σκαφών νότια της Γαύδου, δεν είναι σε καμμία περίπτωση τυχαία, αλλά ακολουθεί τα σχέδια της Τουρκίας, για πιθανή πρόκληση σε μια περιοχή που εφάπτεται με το παράνομο Τουρκολιβυκό μνημόνιο, για το οποίο δεν έχουμε ακούσει καμμία συγκεκριμένη κουβέντα, ούτε από Ουάσιγκτον ούτε από Βρυξέλλες, οι οποίες σημειωτέον στην Βρέστη, ασχολήθηκαν μόνο με το Σαχέλ, και όχι φυσικά με την Α.Μεσόγειο από την οποία θα λύνονταν το ενεργειακό πρόβλημα της ΕΕ, στηρίζοντας την Ελλάδα.    

Οι Τούρκοι, ως γνωστόν, έχουν «γκριζάρει» σε χάρτες τους περίπου 18 ελληνικά νησιά και πάνω από 150 βραχονησίδες, μέσα στις οποίες είναι Γαύδος- Γαυδοπούλα.

Το θέμα αυτό υπό την πίεση πιθανών νέων στρατιωτικών προκλήσεων, θέλουν να το βάλουν ακόμη και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα, όπως δήλωσε και ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, που ζήτησε διμερείς συνομιλίες, χωρίς την παρουσία της ΕΕ.

Αφού πρώτα ο αγωγός East Med μας “κουνά μαντήλι”, και οι έρευνες στην Κρήτη ακυρώθηκαν χωρίς σοβαρό λόγο, ΗΠΑ και Γαλλία, υποτίθεται σύμμαχοι με αμυντική συμφωνία με την Ελλάδα, “σφυρίζουν” αδιάφορα αναφέροντας μέσω αξιωματούχων τους περί διεθνούς δικαίου, ευρωπαϊκών προκλήσεων, πυλώνες σταθερότητας και άλλα τέτοια, μη παρέχοντας όμως καμία ουσιαστική βοήθεια.

Ουάσιγκτον και Παρίσι, όπως θα δείξει και η ιστορία μετά από μερικά χρόνια, το μόνο που ζητούσαν από την Ελλάδα είναι μπίζνες και χρήμα, τίποτε άλλο, αφήνοντας τους Νεο-Οθωμανούς  Τούρκους ελεύθερους, να αλωνίζουν στην Α.Μεσόγειο.

Κανένας σε Αμερική και Ευρώπη δεν θέλει να βάλει με την Τουρκία, σε καμμία περίπτωση, ούτε και οι Ρώσοι ( μόνο αν προκληθούν σοβαρά), αφού την θεωρούν σχεδόν ως ισότιμη την τουρκική παρουσία, όπως μας δείχνουν τα γεγονότα.        

Οι Τούρκοι διεκδικούν: ΟΙΝΟΥΣΣΕΣ ΠΑΝΑΓΙΑ, ΚΑΛΟΓΕΡΟΙ, ΦΟΥΡΝΟΙ, ΘΥΜΑΙΝΑ, ΑΡΚΙΟΙ, ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ, ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙ, ΚΑΛΟΛΙΜΝΟΣ, ΠΛΑΤΗ, ΚΙΝΑΡΟΣ, ΛΕΒΙΘΑ, ΓΥΑΛΙ, ΣΥΡΝΑ, ΔΙΟΝΥΣΑΔΕΣ, ΚΟΥΦΟΝΗΣΙ, ΓΑΪΔΟΥΡΟΝΗΣΙ, ΓΑΥΔΟΣ.

Το όλο ζήτημα είχε αναδείξει, παρουσιάζοντας προκλητικότατους  «χάρτες» ο Τούρκος υπουργός άμυνας Χουλουσί Ακάρ. Ο ίδιος είχε ισχυριστεί προκλητικά, ως τουρκικές, περιοχές που φτάνουν νότια της Κρήτης, έως ανατολικά της Γαύδου, και αυτό δεν είναι επίσης τυχαίο.

Μαζί με το παραμύθι περί αποστρατιωτικοποίησης των ελληνικών νησιών του Αιγαίου, η Τουρκία πιθανότατα ετοιμάζει νέα επιθετική επέκταση στο Αιγαίο.

Απέναντι της όμως, ασχέτως “ φίλων και εχθρών”, θα έχει τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις και σύσσωμο τον ελληνισμό, που ξέρει, παρά τα προβλήματα, να ενώνεται τις κρίσιμες στιγμές, και τότε αλίμονο σε όποιον εχθρό επιχειρήσει να παραβιάσει ελληνική κυριαρχία σε στεριά και θάλασσα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *