«Προωθούμε τη δημιουργία μεταλλάξεων», είπε ο καθηγητής Νευροανοσολογίας Δ.Καρούσης

«Ρουκέτα» έριξε ο Έλληνας καθηγητής Νευροανοσολογίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Hadassah στην Ιερουσαλήμ, Δημήτρης Καρούσης, καθώς αναφέρθηκε στους κινδύνους που υπάρχουν από τους συνεχείς εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού. 

Ο επιστήμονες μίλησε στην κρατική ΕΡΤ και σόκαρε τους δημοσιογράφους με όσα είπε, καθώς για πρώτη φορά μίλησε κάποιος στην ελληνική τηλεόραση για κίνδυνο μακροχρόνιων παρενεργειών αλλά και αποδυνάμωση του ανοσοποιητικού λόγω των πολλών και συχνών δόσεων εμβολίου. Να θυμίσουμε ότι και οι Ισραηλινοί επιστήμονες προ λίγων ημερών είχαν κρούσει τον «κώδωνα» για τους συνεχείς εμβολιασμούς

Ο Δ.Καρούσης είπε ότι «κάποιοι ανοσολόγοι, συμπεριλαμβανομένου και εμού, έχουμε κάποιες επιφυλάξεις για το πολύ μικρό διάστημα που μεσολάβησε για την τρίτη δόση και το κατά πόσο μακροχρόνια αυτό είναι αναγκαίο, ή μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα δευτερογενή από πλευράς μακροχρόνιων παρενεργειών στο μακροχρόνιο διάστημα».

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Κώστας Παπαχλιμίτζος (ο οποίος έχει κορωνοϊό εάν και έχει κάνει και την τρίτη δόση) τον ρώτησε τι εννοεί με το  μακροχρόνιες παρενέργειες με τον επιστήμονα να απαντά: 

«Νομίζω ότι οι πολύ συχνές δόσεις εμβολιασμού, όταν υπερβάλουμε σε αυτή τη θέση, εκτός ότι προωθούμε τη δημιουργία μεταλλάξεων, μπορεί να έχουμε μεγαλύτερους κινδύνους για αυτοάνοσες αντιδράσεις και δεν θα έλεγα ότι ξέρουμε πως θα επηρεάσουν μακροχρόνια αυτές οι συνεχόμενες δόσεις. Αυτή ήταν η επιφύλαξη των ανοσολόγων». Με άλλα λόγια ο καθηγητής είπε ότι πειραματίζονται στο Ισραήλ με την τέταρτη δόση πάνω στους υγειονομικούς.

Ο καθηγητής πριν από λίγες ημέρες είχε μιλήσει σε ιατρικό ΜΜΕ είχε πει τα εξής: 

«Το γεγονός ότι πάνω από το 90% όσων μολύνονται με τον κορωνοϊό το περνάνε ήπια οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην πρωτογενή ανοσία. Για να δημιουργηθούν ειδικά αντισώματα χρειάζονται τουλάχιστον 3 εβδομάδες. Επομένως όσοι έχουν περάσει την ασθένεια σε 2 και 3 εβδομάδες και ανάρρωσαν ή είχαν πολύ ήπια συμπτώματα, το έκαναν λόγω της πρωτογενούς ανοσίας. Γιατί όμως αυτή πολλές φορές δεν δουλεύει καλά; Γιατί έχουμε κάνει μεγάλη χρήση αντιβιοτικών, έχουμε πολλή ακτινοβολία, πάρα πολύ στρες και έχουμε ελαττώσει την πρωτογενή ανοσία. Έτσι κι αν τώρα δίνουμε συνεχώς ερεθίσματα και έτοιμα αντισώματα με τους εμβολιασμούς σε υπερβολικό βαθμό, θα αρχίσει να ατροφεί η πρωτογενής ανοσία».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *