Ξυπνάνε οι Ευρωπαίοι σχετικά με την Γερμανία και τα τρομερά παιχνίδια της εντός της ΕΕ

Ο κόσμος το έχει τούμπανο και αυτοί κρυφό καμάρι, σχετικά με την γερμανική πολιτική εντός της ΕΕ.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Πολωνίας κατηγόρησε τη Γερμανία ότι “προσπαθεί να δημιουργήσει ένα Τέταρτο Ράιχ, υποστηρίζοντας ότι εκμεταλλεύεται την Ευρωπαϊκή Ένωση για να στερήσει την κυριαρχία από άλλα έθνη και να τα εξαναγκάσει σε μια σύγχρονη μορφή «δουλοπαροικίας».

Μιλώντας ο ίδιος για την τρέχουσα αντιπαράθεση της Πολωνίας με την ΕΕ, σχετικά με μια συνεχιζόμενη δικαστική διαμάχη την Παρασκευή, ο αντιπρόεδρος της πολωνικής κυβέρνησης Jarosław Kaczynski είπε σε τοπική εφημερίδα ότι ορισμένα κράτη «δεν είναι ενθουσιώδη με την προοπτική να χτιστεί ένα γερμανικό Τέταρτο Ράιχ στη βάση της ΕΕ», υποστηρίζοντας ότι το Βερολίνο έχει καταχραστεί τους νομικούς μηχανισμούς της ένωσης για να στερήσει τη χώρα του από το «δικαίωμά στην αυτοδιάθεση».

«Εάν εμείς, ως Πολωνοί, συμφωνούσαμε σε μια τέτοια σύγχρονη δουλοπαροικία, θα υποβιβαζόμασταν με διάφορους τρόπους», είπε, προσθέτοντας ότι “εάν η Πολωνία ακολουθούσε την προσέγγιση της ΕΕ στην οικονομική και ενεργειακή πολιτική, «θα σήμαινε ότι οι πολίτες μας θα ήταν φτωχότεροι σε λίγα χρόνια από ό,τι είναι τώρα».

Οι δηλώσεις του Kaczynski ήρθαν αμέσως μετά την κίνηση νομικής δράσης από την ΕΕ κατά της πολωνικής κυβέρνησης, κατηγορώντας την ότι παραβιάζει τους ευρωπαϊκούς νόμους και κανονισμούς.

Δύο προηγούμενες αποφάσεις σε πολωνικά δικαστήρια αποφάνθηκαν ότι οι νόμοι της χώρας υπερισχύουν έναντι της ΕΕ, μια θέση που απορρίφθηκε από την ένωση, η οποία επιμένει ότι τα κράτη μέλη είναι υποχρεωμένα να ακολουθούν τους κανόνες της.

Η Πολωνία είναι αποφασισμένη να λάβει πάνω από 800 δισ. ευρώ σε αποζημιώσεις Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Η Πολωνία είναι αποφασισμένη να λάβει πάνω από 800 δισ. ευρώ σε αποζημιώσεις Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αναφέρουν  πηγές στην Βαρσοβία.

Ωστόσο, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός αντιστάθμισε επίσης το σχόλιό του για το «Τέταρτο Ράιχ», δηλώνοντας ότι δεν ήθελε να παρομοιάσει το Βερολίνο με το γενοκτονικό ναζιστικό καθεστώς υπό τον Αδόλφο Χίτλερ.

«Αυτός ο όρος – το Τέταρτο Γερμανικό Ράιχ – δεν είναι τίποτα κατακριτέο. Δεν πρόκειται για το Τρίτο Ράιχ, αλλά για μια αναφορά στο πρώτο Ράιχ», τόνισε ο ίδιος.

Αν και δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις, ο Πολωνός υπουργός πιθανώς να αναφερόταν σε απόπειρες πολιτικής εξυγίανσης που σημειώθηκαν υπό την Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, η οποία, παρά το όνομά της, αποτελούνταν σε μεγάλο βαθμό από γερμανικά κράτη ή αυτό που άτυπα είναι γνωστό ως «Πρώτο Ράιχ.

Ωστόσο, ο Kaczynski υποστήριξε ότι το Βερολίνο προσπαθεί τώρα να κυριαρχήσει στο δικαστικό σύστημα της ΕΕ, προκειμένου να υποτάξει άλλα κράτη μέλη στη θέλησή του.

«Τα δικαστήρια είναι το βασικό εργαλείο που χρησιμοποιείται σε αυτή τη δράση», είπε ο Πολωνός Αντιπρόεδρος, προσθέτοντας ότι το σώμα «δεν περιορίζεται από τίποτα» και ως εκ τούτου μπορεί «ελεύθερα να ερμηνεύει το ευρωπαϊκό δίκαιο και να βγάλει σφετεριστικά συμπεράσματα από αυτό. Και έτσι γίνεται», τόνισε ο ίδιος.

Υπενθυμίζουμε ότι οι Γερμανοί έχουν επιβάλει σκληρά μνημόνια στην Ελλάδα, το αίσχος του υπερταμείου, ενώ στηρίζουν συνεχώς την Τουρκία σε βάρος της Ελλάδος σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο.

Όλο το προηγούμενο διάστημα η Γερμανία ηγούνταν της ομάδας που στηρίζει τον Ερντογάν εντός ΕΕ, ενώ το Βερολίνο επιθυμούσε  μέσω των διαπραγματεύσεων να ελέγχει Αιγαίο και Α. Μεσόγειο, μόνο που η Ελλάδα κινήθηκε μεθοδικά, συνάπτοντας δύο αμυντικές συμφωνίες με ΗΠΑ και Γαλλία, οι οποίες σε συνδυασμό με την κατασκευή του αγωγού East Med, άλλαξαν και θα αλλάξουν θεαματικά την εικόνα και την οικονομία της χώρας μας τα επόμενα χρόνια, χωρίς την παρουσία των Γερμανών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *