Μετά από χρόνια αδράνειας και αδιαφορίας μια πολύ σημαντική περιοχή του Δήμου Αχαρνών, η ΠΕ 17 στο Μονομάτι μπαίνει πάλι στο κάδρο της αναπτυξιακής προοπτικής μέσω της διαδικασίας ένταξης στο σχέδιο πόλης.

Με επιμονή και μεθοδικότητα ο Αντιδήμαρχος Συντονισμού και Πολεοδομίας Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος και με την αμέριστη στήριξη του Δημάρχου Σπύρου Βρεττού, επιδίωξε συμβιβασμό με την εταιρία μελετών, ώστε άμεσα να επιτευχθεί η επανεκκίνηση της μελέτης  ένταξης στο σχέδιο πόλης της Πολεοδομικής Ενότητας 17 στο Μονομάτι.

Η ΠΕ 17 βρίσκεται στην περιοχή ανατολικά της Λεωφόρου Καραμανλή και βόρεια της Λεωφόρου Δεκελείας με σαφείς τάσεις ανάπτυξης και εγκατάστασης νέων κατοίκων και δραστηριοτήτων.

Φυσικά υπάρχει ακόμα σημαντικό αντικείμενο μελέτης στο επόμενο διάστημα,  αλλά θα επιδιωχθεί η ροή των εργασιών και των αναρτήσεων των μελετών να πραγματοποιηθεί χωρίς καθυστερήσεις, ώστε σύντομα η περιοχή να ενταχθεί στο σχέδιο πόλης.

Ιδιαίτερη σημασία έχει ότι η επικύρωση της δυνατότητας συμβιβασμού ψηφίστηκε ομόφωνα στο Δημοτικό Συμβούλιο γεγονός, που φανερώνει ότι οι πολιτικές δυνάμεις της πόλης στην αντιμετώπιση των προβλημάτων μπορούν να δημιουργούν ενιαίο μέτωπο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *