Σάλο προκάλεσε στην Γαλλία μια ανάρτηση του επιδημιολόγου Martin Blachier στο Twitter, σύμφωνα με τον οποίο η μετάλλαξη Όμικρον «χτυπά» τους εμβολιασμένους και κυρίως… όσους έχουν κάνει και την τρίτη δόση. 

«Η Όμικρον πλήττει τους τριπλά εμβολιασμένους επειδή διαφεύγει του εμβολίου» είπε ο Γάλλος επιδημιολόγος και συνέχισε μάλιστα λέγοντας ότι «Δεδομένα από την Δανία για την Όμικρον δείχνουν: 8% διασπορά σε τριπλά εμβολιασμένους, 5,5% σε διπλά εμβολιασμένους, 1,2% σε μη εμβολιασμένους»!

Αυτό το tweet μεταδόθηκε στο πλατό του CNews, με τον οικοδεσπότη Pascal Praud να προκαλεί πανικό στους τηλεθεατές με τα όσα είπε. 

Η ανάρτηση του Γάλλου επιστήμονα κοινοποιήθηκε περισσότερες από 6.000 φορές στο Twitter, ενώ ο Γάλλος παρουσιαστής Pascal Praud έκλεισε την εκπομπή του λέγοντας τα ακόλουθα: «Αν είναι αλήθεια, είναι μια βόμβα. Η παραλλαγή Όμικρον θα επηρέαζε περισσότερο τους τριπλά εμβολιασμένους από τους μη εμβολιασμένους».

Η Δανία αυτή τη στιγμή υφίσταται το πλήρες βάρος του πέμπτου επιδημικού κύματος του Covid, και κυρίως, βιώνει μια πολύ απότομη αύξηση των δηλωθέντων κρουσμάτων της παραλλαγής Όμικρον, της τάξης του 10% επί του συνόλου των νέων μολύνσεων στη χώρα, ένα από τα υψηλότερα ποσοστά της Ευρώπης μετά το Ηνωμένο Βασίλειο. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τις πρώτες διαθέσιμες μελέτες για την παραλλαγή Όμικρον, γνωρίζουμε ότι το εμβόλιο των δύο δόσεων είναι λιγότερο αποτελεσματικό όσον αφορά τη μόλυνση έναντι της νέας παραλλαγής. Η παραλλαγή Όμικρον επηρεάζει περισσότερο τα εμβολιασμένα άτομα; Τι δείχνουν στην πραγματικότητα τα στοιχεία στο συγκεκριμένο έγγραφο της Δανίας;

Το έγγραφο που μεταδόθηκε από τον Δρ Martin Blachier μέσω Twitter προέρχεται από την επίσημη ενημέρωση που δημοσιεύεται καθημερινά από το αρμόδιο δημόσιο ερευνητικό ινστιτούτο που συνδέεται με το Υπουργείο Υγείας της Δανίας.

Το έγγραφο παρέχει στοιχεία σχετικά με την κατάσταση της παραλλαγής Όμικρον στη χώρα.

Προς το παρόν ο Γάλλος επιστήμονας δεν έχει κάνει κάποια διευκρινιστική δήλωση για την ανάρτηση του, όμως στην Γαλλία έχει ξεσπάσει σάλος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *