Η παροιμία με τα πίτουρα και τις κότες έχει απόλυτη εφαρμογή στην προκειμένη περίπτωση

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, από τη Δευτέρα 08 Νοεμβρίου έως την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021, πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση στελεχών των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας στο 120ο Σχολείο Αυτοδυτών που διεξήχθη από τη Σχολή Υποβρυχίων Καταστροφών (ΣΥΚ).

Η εν λόγω εκπαίδευση περιελάμβανε την εκμάθηση καταδύσεων ατμοσφαιρικού αέρα και πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών και στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Ναυτικού Οχυρού Σκαραμαγκά.

Το πρώτο ερώτημα που τίθεται εδώ είναι γιατί οι Ουκρανοί υποβρύχιοι κομάντος δεν πήγαν στην “φίλη” Τουρκία, με την οποία διατηρούν άριστες σχέσεις ειδικά στον αμυντικό τομέα, ενώ πρόσφατα ως γνωστόν εγκαινιάστηκε και εργοστάσιο κατασκευής τουρκικών μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων, BAYRAKTAR, σε ουκρανικό έδαφος;

Το επόμενο ερώτημα αφορά την έμμεση εμπλοκή της Ελλάδος με μια χώρα που είναι σε εμπόλεμη κατάσταση με την Ρωσία, από το 2014, βάζοντας έτσι την χώρα μας για μία ακόμη φορά στο στόχαστρο της Μόσχας.

Υπενθυμίζουμε ότι η Ουκρανία δεν ανήκει στο ΝΑΤΟ, και ως εκ τούτου δεν υπάρχει καμμία επιτακτική υποχρέωση να εκπαιδεύσουμε επίλεκτες ουκρανικές δυνάμεις, οι οποίες ενδεχομένως να επιχειρήσουν αποστολές στην Μαύρη θάλασσα κατά ρωσικών δυνάμεων το επόμενο διάστημα.

Η παροιμία με τα πίτουρα και τις κότες έχει απόλυτη εφαρμογή στην προκειμένη περίπτωση, ενώ θυμίζουμε ότι οι Οικρανοί, δεν έχουν λάβει καμμία θετική στάση έναντι των ελληνοτουρκικών διαφορών σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο, ειδικά στο θέμα της Κύπρου.

Μάλιστα τον Ιούλιο του 2021, κατ’ εντολή του σουλτάνου Ερντογάν, σε μία πρωτοφανή πρόκληση κατά της Ελλάδος, το Κίεβο, έχει περάσει νόμο που “εξαφανίζει” ως δια μαγείας την πολυπληθή ελληνική μειονότητα της Ουκρανίας.

Να σημειωθεί ότι με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο εξαφανίζονται και τα εκατομμύρια των Ρώσων κυρίως της Ανατολικής Ουκρανίας, ακόμα και οι Έλληνες της Κριμαίας, την οποία η Ουκρανία θεωρεί ουκρανικό έδαφος.
Το πιο εξοργιστικό και επικίνδυνο όμως είναι ότι αναγνωρίζει τους τουρκογενείς Τατάρους ως γηγενή μειονότητα στην Ουκρανία.

Αποδεικνύοντας έτσι ότι η χώρα μετατρέπεται σε δορυφόρο της Τουρκίας έπειτα και από τις σκανδαλώδεις συμφωνίες για αμυντική συνεργασία που υπέγραψε το καθεστώς Ζελένσκι με τον Ερντογάν.

Επειδή η ιστορία επαναλαμβάνεται, υπενθυμίζουμε ότι μακρινό 1919, είχαμε στείλει ελληνικές δυνάμεις κατ’εντολή της δύσης στην Ουκρανία για να πολεμήσουμε τους Μπολσεβίκους, δίνοντας πάτημα στην συνέχεια στους Ρώσους Κομμουνιστές του Λένιν, να πάρουν ολοκληρωτικά το μέρος των Τούρκων στην μικρασιατική εκστρατεία δίνοντας χιλιάδες χρυσές λίρες και πανίσχυρα πυροβόλα στον Κεμάλ, για να κτυπήσει τον ελληνικό στρατό.

Η χώρα μας δεν έχει καμμία δουλειά να εκπαιδεύει Ουκρανούς στρατιώτες, εφόσον αυτό δεν απορρέει από το ΝΑΤΟ, ή άλλη συμφωνία, και οφείλει να μετράει διπλά κάθε κίνηση, την στιγμή που Ρωσία και ΗΠΑ, ευρίσκονται σε πορεία μετωπικής σύγκρουσης λόγω της Α.Ουκρανίας.     

Το μόνο που οφείλουμε να πράξουμε είναι να είμαστε σε επαφή  με Μόσχα και Κίεβο, για την ασφάλεια των Ελλήνων που ζουν σε αυτές τις χώρες, αλλιώς θα ζήσουμε καταστάσεις τύπου 1991, με την απόσυρση των Ελλήνων της Γεωργίας, η οποία μεθοδικά είχε εκπονηθεί από τους Γεωργιανούς εκείνη την δύσκολη και επικίνδυνη εποχή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *