Στην βόρεια Εύβοια πήγε την Τρίτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τέσσερις μήνες μετά την καταστροφή που υπέστη από τις φωτιές, και κατάφερε να προκαλέσει ξανά με τις δηλώσεις του. 

Αρχικά ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε με ιδιαίτερα άνετο στυλ, έχοντας το χέρι στην τσέπη και στη συνέχεια προκάλεσε τους πυρόπληκτους που είδαν τις περιουσίες τους να καίγονται το καλοκαίρι λόγω της κυβερνητικής αδράνειας. 

Ο Κ.Μητσοτάκης απέδειξε για μια ακόμη φορά, πως δεν έχει καταλάβει (ή δεν τον ενδιαφέρει) το μέγεθος της καταστροφής από τις πυρκαγιές στην περιοχή.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τον Λιμενάρχη, Αντιπλοίαρχο Σωτήρη Δανίκα και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένων Εύβοιας, Χαράλαμπο Μανιάτη, για τη μεταφορά του εμπορικού λιμανιού σε κοντινό σημείο και το σχέδιο για την αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου, με στόχο τη συνολική αναβάθμισή του.

Και σχολιάζοντας το γεγονός αυτό, αναφέρθηκε στην «ευκαιρία» που βλέπει η κυβέρνηση του μέσα από μια ακόμη καταστροφή.

«Είστε πραγματικά παράδειγμα προς μίμηση σπουδαίων κρατικών λειτουργών. Οπότε θέλω να ευχαριστήσω εσάς για ό,τι κάνατε. Θυμάστε πόσο ακραίες ήταν οι συνθήκες. Και βέβαια η πρώτη μας υποχρέωση πάντα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Μετά της περιουσίας. Το φυσικό περιβάλλον, δυστυχώς, δεν τα καταφέραμε να το προστατεύσουμε εδώ στην Εύβοια όπως θα θέλαμε, αλλά ο βαθμός του ενδιαφέροντος του κράτους και της συντονισμένης κρατικής παρέμβασης που δρομολογείται για τη βόρεια Εύβοια κατ’ εμέ δεν έχει προηγούμενο. Είναι πραγματικά μια ευκαιρία να ξαναγεννηθεί ο τόπος και να χτιστεί το μέλλον της βόρειας Εύβοιας σε πολύ καλύτερες βάσεις σε σχέση με το παρελθόν. Οπότε ευχαριστώ πολύ», είπε ο Κ.Μητσοτάκης.

«Ευκαιρία» πάνω στα αποκαΐδια βλέπει ο Κ.Μητσοτάκης! Και φυσικά είναι ευκαιρία για την κυβέρνηση της «πράσινης ανάπτυξης», καθώς στα τέλη Σεπτεμβρίου δόθηκε άδεια για να στηθούν ανεμογεννήτριες και σε πυρόπληκτες περιοχές της Εύβοιας.

Αυτό είχε καταγγείλει ο δήμαρχος Ιστιαίας – Αιδηψού, Γιάννης Κοντζιάς, ο οποίος αντέδρασε έντονα και άμεσα, μόλις πληροφορήθηκε πως η ΡΑΕ έδωσε άδεια για λειτουργία αιολικού «πάρκου» στο όρος Τελέθριο στη Βόρεια Εύβοια, το μοναδικό, δηλαδή, βουνό της περιοχής που δεν επλήγη από την πύρινη λαίλαπα του Αυγούστου, προφανώς για «ξεκάρφωμα» για να μην πουν ότι βάζουν στα καμμένα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση της ΡΑΕ, το συγκεκριμένο «Αιολικό Πάρκο» (sic)  θα αποτελείται από 13 ανεμογεννήτριες διαμέτρου πτερωτής 71 μ. και συνολικής ισχύος 29,9 MW. To Τελέθριο, με υψόμετρο 970 μέτρα και διεύθυνση από τα ανατολικά προς τα δυτικά, είναι γεμάτο πυκνόφυτα δάση με μεγάλη ποικιλία δέντρων, ρεματιές, φαράγγια και μικρούς καταρράκτες και εντάσσεται στο δίκτυο Natura 2000.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *