Συνεχίζει να γεμίζει την Ελλάδα με δομές παράνομων μεταναστών η κυβέρνηση. 

Όπως προκύπτει από την προγραμματική συμφωνία που υπεγράφη ανάμεσα στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης η κυβέρνηση ετοιμάζεται να κατασκευή μια ακόμη δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων, η οποία θα φιλοξενεί 200 άτομα. 

Μάλιστα, η δράση υλοποιείται με χρηματοδότηση της κυβέρνησης της Δανίας, η οποία δόθηκε υπό μορφή δωρεάς στην ελληνική κυβέρνηση για τον σκοπό αυτό.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την κατάργηση της πρακτικής της προστατευτικής φύλαξης σε αστυνομικά τμήματα η ελληνική κυβέρνηση, μέσω της Ειδικής Γραμματείας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, ανέπτυξε και έθεσε σε λειτουργία τον εθνικό μηχανισμό επείγουσας ανταπόκρισης για ασυνόδευτους ανηλίκους, οι οποίοι βρίσκονται υπό επισφαλείς συνθήκες. Οι νέες αυτές δομές έρχονται να συμπληρώσουν τη λειτουργία του μηχανισμού, που περιλαμβάνει 24ωρη γραμμή επικοινωνίας και κινητές μονάδες εντοπισμού.

Ετσι, σύμφωνα με την κυβερνητική ανακοίνωση, θα παρέχεται ολοκληρωμένη προστασία και κάλυψη των αναγκών των ασυνόδευτων ανηλίκων. Με τα νέα δεδομένα, η χώρα μας αποκτά ένα οικοσύστημα προστασίας ασυνόδευτων ανηλίκων που φροντίζει τόσο για την υποδοχή όσο και την κοινωνική ένταξη, αλλά και την αντιμετώπιση κάθε είδους κινδύνου που μπορεί να αντιμετωπίζουν τα ασυνόδευτα ανήλικα που βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια. Κατά την κυβέρνηση, διασφαλίζεται ότι κάθε ασυνόδευτο ανήλικο που εντοπίζεται άστεγο ή βρίσκεται σε οποιονδήποτε κίνδυνο προστατεύεται άμεσα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *