Χρυσά, ασημένια και κόκκινα στολίδια κρεμάστηκαν στα καμμένα κλαδιά των δέντρων της Βαρυμπόπης

Το μεσημέρι της Τρίτης 3 Αυγούστου, μία μικρή εστία φωτιάς ξέσπασε έξω από τη Βαρυμπόπη, στα όρια των βασιλικών κτημάτων του Τατοΐου. Εκείνη την ώρα, κανείς δεν πίστευε ότι θα μπορούσε να καεί ο οικισμός. Όμως, η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο για τις επόμενες τέσσερις μέρες. Η φωτιά μπήκε δύο φορές στη Βαρυμπόπη, επεκτάθηκε σε ολόκληρο το βόρειο τμήμα της Αττικής, πέρασε την εθνική οδό και κατέληξε στη λίμνη του Μαραθώνα. Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Δεκάδες σπίτια, καταστήματα και αυτοκίνητα καταστράφηκαν -κάηκαν συνολικά 83.700 στρέμματα.

Σχεδόν τέσσερις μήνες μετά την καταστροφική πυρκαγιά οι κάτοικοι αποφάσισαν να δώσουν κατά κάποιο τρόπο ξανά ζωή στο δάσος τους. Τα κλαδιά των δέντρων γέμισαν με χρυσά, ασημένια και κόκκινα στολίδια.


Οι 85 ώρες που έκαψαν τη Βαρυμπόμπη

 Μέσα από μαρτυρίες κατοίκων που έχασαν τις περιουσίες τους και πυροσβεστών που φοβούνταν ένα νέο Μάτι, με τη χρήση χαρτών και τη δημοσίευση φωτογραφιών και βίντεο που αντάλλαξαν οι πυρόπληκτοι την ώρα της κρίσης, προσπάθησε να αναπαραστήσει τις 85 ώρες της φωτιάς, που εξέθεσε ανεπανόρθωτα τον κρατικό μηχανισμό, λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *