Την κατάσταση στα Σκόπια, με την παραίτηση της κυβέρνησης Ζάεφ και στα Βαλκάνια ανέλυσε ο Περικλής Νεάρχου.

Δεν λύνονται τα προβλήματα με πλαστογραφία της Ιστορίας και αυτό ήταν η συμφωνία των Πρεσπών τονίζει. Αυτά που βλέπουμε τώρα στην γειτονική χώρα ήταν αναμενόμενα από όλους όσους από την αρχή είχαν εκφράσει την διαφωνία τους με την Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Πρέσβης μιλάει για την δημιουργία του Μακεδονικού θέματος, αρχικά από την Βουλγαρία και στην συνέχεια από τον Τίτο σε μια περίοδο που ο Τίτο προσπαθούσε να κρατήσει ενωμένη την Γιουγκοσλαβία. Παράλληλα μιλάει για την στάση των Αμερικανών που λόγω της κόντρας μεταξύ του Τίτο και του Στάλιν ζητούσαν από την Ελλάδα να μην αντιδράσει για το θέμα.

Ο πρέσβης συνεχίζει την εξιστόρηση των γεγονότων μετά την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και την ιστορική δήλωση του Γάλλου προέδρου, έως την παραδοχή του πρώτου Προέδρου της γειτονικής χώρας ότι “Είμαστε Σλάβοι, δεν έχουμε καμμία σχέση με τον Αλέξανδρο” έως τις μέρες μας και την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών.

Κλείνοντας ο Πρέσβης μιλάει για την ενδοτικότητα Ελλήνων πολιτικών και ειδικά για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διερωτάται αν έχουν καταλάβει πραγματικά τι υπέγραψαν.

Ο πρέσβης επί τιμή Περικλής Νεάρχου στον Ανδρέα Μαζαράκη και την εκπομπή «Ο Εξαρχείων» στον ΠαραπολιτικάFM στις 9 Νοεμβρίου 2021.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *