Άρχισαν να υλοποιούνται οι δεσμεύσεις Νότη Μηταράκη για έρευνα των γερμανικών καταγγελιών περί παράνομων επαναπροωθήσεων

Eπιστρέφει η αμαρτωλή ΜΚΟ, Mare Liberum, μέλη της οποίας είχαν κατηγορηθεί τόσο για κατασκοπία όσο και για διακίνηση, και η οποία είχε αποχωρήσει από την Ελλάδα και δημοσιεύει μάλιστα  σχετική απειλητική ανακοίνωση μέσω Facebook.

Συγκεκριμένα, γράφουν τα μέλη της στον διαδικτυακό λογαριασμό της οργάνωσης: «Επιστρέφουμε και πάλι στα θαλάσσια σύνορα της Ε.Ε. στο Αιγαίο: Το πλήρωμά μας είναι καθ’ οδόν προς τη βόρεια Λέσβο, όπου εξακολουθούν να λαμβάνουν χώρα τα περισσότερα pushbacks. Αυτή η παραμεθόρια περιοχή έχει γίνει ένας από τους κύριους τόπους του ευρωπαϊκού πολέμου κατά της μετανάστευσης. Άνθρωποι που κυνηγούν στερούνται συστηματικά τα δικαιώματά τους και απελαύνονται στην Τουρκία, αντιμετωπίζοντας υπερβολική βία και βασανιστήρια. Από τον Μάρτιο του 2020 έχουμε μετρήσει περισσότερα από 700 pushbacks: Σχεδόν 20.000 άνθρωποι απωθήθηκαν βίαια και παράνομα και σταμάτησαν να αναζητούν καταφύγιο στην Ε.Ε.».

Μάλιστα, σε εντελώς απειλητικό ύφος ανακοινώνουν στους Έλληνες πολίτες και τον… στόχο τους, ο οποίος είναι «να αποτρέψουμε τα pushbacks μέσω της παρουσίας μας και να τεκμηριώσουμε τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εναντίον όσων ζητούν προστασία σε αυτήν». «Θέλουμε να δούμε τι προσπαθούν να καλύψουν!» καταλήγει σε ιδιαίτερα απειλητικό τόνο η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη ΜΚΟ Mare Liberum ήταν μία από τις τέσσερις που είχαν κατηγορηθεί ότι διακινούσαν μετανάστες σε συνεργασία με Τούρκους δουλεμπόρους, υπονόμευαν εθνική ασφάλεια και εισέπρατταν εκατομμύρια από την Ε.Ε. Χαρτογραφούσαν κινήσεις του Λιμενικού Σώματος, κατέγραφαν τηλεπικοινωνίες ελληνικών υπηρεσιών, ήλεγχαν και χειραγωγούσαν τον αριθμό AlarmPhone και παραπλανούσαν τη Frontex.

Η επιστροφή της συγκεκριμένης ΜΚΟ λαμβάνει χώρα λίγο μετά τις γερμανικές καταγγελίες για παράνομες επαναπροωθήσεις και την δέσμευση του υπουργού Νότη Μηταράκη, η χώρα μας να ερευνήσει το θέμα. Έρχεται λοιπόν ξανά  η Mare Liberum και  δεν ξέρουμε τι πρέπει να αναμένουμε πλέον. Αν δούμε ένα νέο 2015 να εξελίσσεται στα νησιά το ερχόμενο καλοκαίρι, ας μην εκπλαγούμε…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *