Τις πυρόπληκτες περιοχές στη Βαρυμπόπη επισκέφθηκαν σήμερα το μεσημέρι ο Σλοβάκος Πρωθυπουργός Ε. Heger και ο Περιφερειάρχης Αττικής. Ο  Γ. Πατούλης ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό της Σλοβακίας για το έμπρακτο ενδιαφέρον και τη συμβολή της χώρας του κατά τις δύσκολες ώρες των καταστροφικών πυρκαγιών, ενώ πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό να αξιοποιηθεί η εμπειρία και η τεχνογνωσία που έχουν για τις αναδασώσεις. Ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι είναι ανάγκη για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης να υπάρξει συστράτευση όλων των κρατών και συμπλήρωσε ότι είναι ανάγκη να αναπτυχθεί μια διασυνοριακή ασπίδα προστασίας και σε επίπεδο πρόληψης φυσικών καταστροφών.

Από την πλευρά του ο κ. Heger επισήμανε ότι η επίσκεψή του στις πληγείσες περιοχές υποδηλώνει το ενδιαφέρον της Σλοβακίας να συμβάλει στην αντιμετώπιση των συνεπειών από τις καταστροφές καθώς και στην αναδάσωση.  Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Πρωθυπουργός και στο ζήτημα της κλιματικής κρίσης τονίζοντας ότι θα πρέπει να βρεθεί στο επίκεντρο των προτεραιοτήτων της κάθε χώρας. 

Τον Πρωθυπουργό της Σλοβακίας συνόδευε και ο Αρμόδιος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης S. Vlcan, o οποίος ανέφερε ότι η χώρα του έχει μια εμπειρία 200 ετών σε θέματα αναδάσωσης καθώς το 42% της έκτασής της καλύπτεται από αναδασωτέες περιοχές. «Θέλουμε να δείξουμε στους Έλληνες φίλους μας πως τα καταφέραμε μετά τις φωτιές και πώς λύσαμε τα προβλήματά μας. Απευθύνουμε  πρόσκληση, στη δική μας Ακαδημία και στο Εθνικό Κέντρο στο Σβόλεν, ώστε να δείξουμε πώς γίνεται ένα επιτυχημένο παράδειγμα αναδάσωσης» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τον Πρωθυπουργό της Σλοβακίας Ε. Heger και τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη συνόδευσαν στις πληγείσες περιοχές, o Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων Κ. Αραβώσης, η Πρέσβης της Δημοκρατίας της Σλοβακίας I. Hiricova, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Αθ. Αυγερινός και ο Δήμαρχος Αχαρνών Σ. Βρεττός.   

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *