Ο μέσος δείκτης νοημοσύνης της Σουηδίας έχει ήδη μειωθεί στο 96,3, λόγω της μεγάλης μετανάστευσης από τον τρίτο κόσμο

Το επίπεδο νοημοσύνης στη Σουηδία ποικίλλει σημαντικά. Ενώ οι μετανάστες από δυτικές χώρες έχουν συχνά το ίδιο ή υψηλότερο επίπεδο νοημοσύνης με τους Σουηδούς, οι μετανάστες από τον τρίτο κόσμο έχουν σημαντικά χαμηλότερο δείκτη νοημοσύνης, γεγονός που έχει ήδη μειώσει το επίπεδο νοημοσύνης σε όλη τη χώρα. Αυτό γράφει ο ερευνητής Kyösti Tarvainen σε ένα άρθρο για την “Καλή Κοινωνία”.

Ο μέσος δείκτης νοημοσύνης της Σουηδίας έχει ήδη μειωθεί στο 96,3, λόγω της μεγάλης μετανάστευσης από τον τρίτο κόσμο. Οι χειρότερες επιπτώσεις από το χαμηλό δείκτη νοημοσύνης μεταξύ των μεγάλων ομάδων μεταναστών είναι οι Σομαλοί, οι οποίοι έχουν μέσο δείκτη νοημοσύνης 67,7.

Οι πληροφορίες του Tarvainen είναι σύμφωνες με τα προηγούμενα γεγονότα σχετικά με το θέμα που παρουσιάστηκαν το 2015 από τον Sture Eriksson, αναπληρωτή καθηγητή ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Ουψάλα και πρώην ερευνητή στη μεθοδολογία δοκιμών και στις δοκιμές νοημοσύνης, στο άρθρο “Το χαμηλό IQ εξηγεί γιατί οι μετανάστες δεν ενσωματώνονται” στο Fria Tider Debatt.

Το χαμηλό IQ συσχετίζεται με το υψηλό έγκλημα, την υψηλή τάση για πληρωμή και την έλλειψη ελέγχου παρορμήσεων, δείχνουν αρκετές μελέτες. Στα στατιστικά στοιχεία βίας και σεξουαλικού εγκλήματος, η υπερεκπροσώπηση ανδρών από χώρες χαμηλού IQ είναι αρκετές εκατοντάδες επί τοις εκατό.

“Το επίπεδο του μέσου δείκτη νοημοσύνης στη Σουηδία θα μειώνεται στο 92 έως το 2100 εάν δεν υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στην καθαρή μετανάστευση”, γράφει ο Tarvainen στη μελέτη του.

Δείχνει επίσης ότι παρόμοια αποτελέσματα ισχύουν για τη Δανία, τη Νορβηγία και τη Φινλανδία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *