Άστραψε και βρόντηξε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μπογδάνος, σε μία ομιλία που οπωσδήποτε θα προκαλέσει ενδοκυβερνητικές αντιδράσεις

Αναφερόμενος στο θέμα της παράνομης μετανάστευσης, ο Κ. Μπογδάνος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε σοβαρά λάθη της κυβέρνησης αναφορικά με το μεταναστευτικό. Όπως την αποσυμφόρηση των νησιών, την οποία όμως επιβαρύνθηκε ανεξέλεγκτα το κέντρο της Αθήνας, το γεγονός ότι παρά την λειτουργία του τεμένους στον Βοτανικό, τα δεκάδες παράνομα τεμένη λειτουργούν ακόμα ανεξέλεγκτα και την ελλιπή αστυνόμευση.

Ειδικά οι βολές του κατά του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ήταν ευθείες και με συγκεκριμένα παραδείγματα.

Χαρακτηριστικά αποσπάσματα από την ομιλία του που ουσιαστικά αποτελεί σφοδρή κριτική στους αρμόδιους υπουργούς:

«Θυμίζω τους δεκάδες χιλιάδες παράνομους μετανάστες που μπήκαν στη χώρα πριν την επανασύσταση του Υπουργείου και την ασύμμετρη εισβολή του Ερντογάν στον Έβρο, πριν αποδείξουμε ότι τα σύνορα, χερσαία και θαλάσσια, μπορούν να φρουρηθούν. Θυμίζω την εσφαλμένη εκτίμηση ότι δίνοντας άσυλο στην πλειονότητα των αιτούντων αυτοί θα έφευγαν προς άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Και ταυτόχρονα επισημαίνω κάποια ανοιχτά ζητήματα που χρήζουν προσοχής την οποία είμαι βέβαιος ότι η Κυβέρνηση θα δώσει: Το γεγονός ότι συνεχίζει να επιτρέπεται η κυκλοφορία γυναικών με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους κατά τρόπο απαράδεκτο και προσβλητικό προς την ανθρώπινη υπόσταση και την ισότητα των φύλων όπως τουλάχιστον αντιλαμβάνεται αυτές τις έννοιες ο δυτικός πολιτισμός μας.

Το ότι ενώ ορθά ανοίξαμε το τέμενος στον Βοτανικό συνεχίζουν ακόμη να λειτουργούν εκατοντάδες παράνομα τζαμιά, χωρίς να γνωρίζει κανείς με βεβαιότητα αν πρόκειται για χώρους λατρείας ή και για κάτι άλλο.

Το ότι οι πληθυσμοί που ορθά εκκενώθηκαν από τα νησιά ξεφορτώθηκαν χύδην στην Αθήνα.

Το ότι στην πράξη το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ για την στέγαση προσφύγων δεν αφορά και τους 64 Δήμους του λεκανοπεδίου αλλά μόνο το κέντρο της πόλης της Αθήνας, επιβαρύνοντας ασύμμετρα συγκεκριμένες ήδη υποβαθμισμένες γειτονιές.

Το ότι στις 14 Αυγούστου η Πλατεία Κοτζιά παραχωρήθηκε για εκδήλωση της Πακιστανικής κοινότητας, όπου μικρά παιδιά φορούσαν στρατιωτικές στολές και εκτελούσαν ασκήσεις ακριβείας ενώ οι υπόλοιποι πολίτες περιορίζονταν από τα μέτρα COVID.

Το ότι επετράπη για ακόμα μια φορά το δημόσιο έως αιματοχυσίας αυτομαστίγωμα στον Πειραιά για τη σιιτική εορτή Ασούρα.

Το ότι ενώ απαγορεύθηκε λόγω COVID σε όλη την επικράτεια η περιφορά της εικόνας της Παναγίας, λιτανεύεται πανελλαδικά η μετανάστιδα κούκλα Αμάλ.

Το ότι οι ΜΚΟ δεν έχουν ακόμα επαρκώς ελεγχθεί.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Ίσως κάποιοι με κρίνετε υπερβολικό. Βλέπω όμως τι γίνεται στην Αθήνα. Δίπλα στους Έλληνες κατοίκους, δίπλα στους νοικοκύρηδες και προκομένους νόμιμους μετανάστες πολλοί από τους οποίους έχουν πλέον ενσωματωθεί πλήρως με τις οικογένειές τους στον ελληνισμό, κάποιοι άλλοι, ατάκτως ερριμμένοι στις γειτονιές της πόλης, ρημάζουν όσα έχτισαν οι γονείς, οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας.

Αν δεν αφυπνιστούμε τώρα, δύο πράγματα θα συμβούν: αφενός θα παγιωθούν τα γκέτο στην Αθήνα, και αφετέρου θα διαχυθούν παρόμοια φαινόμενα και στην υπόλοιπη χώρα, στις περιφέρειες όσων ακόμη έχετε την πολυτέλεια να σφυρίζετε αδιάφορα.

Αν θέλουμε, λοιπόν, τα παιδιά μας και τα παιδιά των παιδιών μας να ζήσουν ελεύθερα και δημοκρατικά, τότε θα πρέπει εμείς τώρα να φανούμε σθεναροί.

Όποιος δεν δικαιούται πραγματικά άσυλο, πρέπει να φύγει.
Όποιος πήρε άσυλο και εγκληματεί, πρέπει να φύγει.
Και όποιος μείνει, οφείλει να συμμορφωθεί με τους κανόνες της φιλελεύθερης κοινωνίας μας.

Αν ως το τέλος της θητείας μας δεν θεραπεύσουμε τα προβλήματα, δεν θα ζημιώσουμε μόνο την παράταξη, αλλά πρώτα και κύρια την ίδια την πατρίδα.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *