Ξεκίνησαν σήμερα με εντατικούς ρυθμούς οι καταγραφές των πληγέντων. Οι καταγραφές πραγματοποιούνται από κλιμάκια μηχανικών του ΥΠΕΧΩΔΕ σε Βαρυμπόπη και Θρακομακεδόνες και θα συνεχιστούν και την Τρίτη (10/8). Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να βρίσκονται στα κτήρια ενδιαφέροντος (κατοικίες ή επαγγελματικούς χώρους) μετά τις 9 το πρωί.

Συνεχίζεται η διαδικασίας χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης πολιτών. Όσοι υπέστησαν ζημιές στην κύρια κατοικία τους μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου 2021 από τις 08:00 έως τις 15:00 στο πρωτόκολλο του Δημαρχείου. Μέσω της συγκεκριμένης διαδικασίας εγκρίνεται αρχικά η χορήγηση επιδόματος πρώτων βασικών αναγκών 600 ευρώ. Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι η σχετική αίτηση και η δήλωση Ε1 τελευταίου έτους.

Οι πληττόμενοι επιχειρηματίες θα πρέπει να προσκομίσουν στην Περιφέρεια αίτηση και μια σειρά δικαιολογητικών, για τα οποία μπορούν να ενημερώνονται στα τηλέφωνα της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Π.Ε. Ανατολικής Αττικής: ☎213-2005310, 213-2005289, 213-2005288, 213-2005301, 213-2005295.

Οι πληγέντες δημότες μπορούν να απευθύνονται στο Κοινοτικό κατάστημα Θρακομακεδόνων και το κιόσκι της πλατείας Βαρυμπόπης για τα είδη πρώτης ανάγκης και φάρμακα.

Συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ και της ΕΥΔΑΠ εργάζονται όλο το 24ωρο για την αποκατάσταση των δικτύων και την αντιμετώπιση προβλημάτων που έχει προκύψει.

Τη συνεχή παρουσία αστυνομικών δυνάμεων έχει ζητήσει για τις πληγείσες περιοχές ο Δήμαρχος Σπύρος Βρεττός για τις επόμενες μέρες. Σε 24ωρη επιφυλακή βρίσκονται οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αχαρνών, καθώς συνεχίζονται οι δράσεις επιτήρησης, αλλά και επέμβασης.

Ήδη τα συνεργεία καθαριότητας του Δήμου βρίσκονται στους δρόμους της Βαρυμπόπης και των Θρακομακεδόνων για την αποκομιδή τόσο των κηπαίων όσο και των καμμένων.

Η υπηρεσία Διαχείρισης Αδέσποτων ζώων βρίσκεται διαρκώς σε ετοιμότητα συντονίζοντας δράσεις, περιθάλποντας ζώα και ταιριάζοντας αναζητήσεις. Τηλέφωνο επικοινωνίας: ☎2132072383 (07:00-15:00)

Για οποιαδήποτε πληροφορία οι δημότες μπορούν πάντα να απευθύνονται στο τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου: ☎213-2072300-1.

………………………………………………………………………..

Δράσεις υγειονομικής και ψυχολογικής υποστήριξης για τους πληγέντες του Δήμου Αχαρνών ξεκίνησαν σήμερα από κλιμάκια εθελοντών ιατρών, νοσηλευτών και ψυχολόγων του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Κέντρου Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής.

Οι δράσεις πραγματοποιούνται με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Giorgo Patouli και συντονίζονται από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιάννη Κεχρή, ενώ σε λειτουργία έχει τεθεί το τηλεφωνικό Κέντρο της Περιφέρειας και του ΙΣΑ ☎ 1110 και παρέχει πληροφορίες σχετικά με την υγειονομική προφύλαξη και την επιβάρυνση της ατμόσφαιρας από την πυρκαγιά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *