Φώφη Γεννηματά και Αλέξης Τσίπρας καλούνται να πάρουν ”κεφάλια” 

Πριν λίγες μέρες ο Άρειος Πάγος απέρριψε το αίτημα συλλόγων της Θράκης, προσκείμενων στο προξενείο και την τουρκική προπαγάνδα, να χρησιμοποιούν τον όρο «τουρκικός/ή» στην ονομασία τους.

Η εξέλιξη της υπόθεσης και η γνωμοδότηση του Ανώτατου δικαστηρίου της χώρας δεν άρεσε στους γνωστούς για τις σχέσεις και τις διασυνδέσεις τους με την Άγκυρα. Και αποφάσισαν ότι ήρθε η ώρα να ανάψουν «φωτιά» στη Θράκη!

Χέρι χέρι Έλληνες μειονοτικοί βουλευτές με «Γκρίζους Λύκους», στη χθεσινή πορεία διαμαρτυρίας τουρκοφρόνων της μειονότητας στην Ξάνθη.

Την παρουσία τους στη συγκέντρωση έδωσαν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Ζειμπεκ Χουσεϊν, ΚΙΝΑΛ Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ, οι μειονοτικοί δήμαρχοι Ιάσμου Οντέρ Μουμίν, Μύκης Ντελί Χουσείν Ριντβάν και Αρριανών Αμέτ Ριντβάν, που η εκλογή τους εξαρτάται απόλυτα από τις διαθέσεις του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής, αλλά και των ψευτομουφτήδων Αχμέτ Μέτε και Ιμπράημ Σερίφ.

Οι Τούρκοι εθνικιστές εδώ και χρόνια ονειρεύονται μια ανεξάρτητη Δυτική Θράκη. Ο ηγέτης  των Γκρίζων Λύκων  Ντεβλετ Μπαχτσελί ρίχνει συχνά λάδι στη φωτιά με εμπρηστικές δηλώσεις για την Ελλάδα. 

Θα έπρεπε ήδη ο κος Αλέξης Τσίπρας και η κα. Φώφη Γεννηματά να πάρουν θέση για αυτή τη συμμετοχή των βουλευτών τους στη πορεία. Ζητάμε να πάρουν τα ”κεφάλια” των μειονοτικών βουλευτών αμέσως, σε αντίθετη περίπτωση μας δείχνουν πως αποδέχονται το ”βρώμικο” παιχνίδι του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής. 

Θεωρείται δεδομένο εξάλλου, πως αναγνώριση του δικαιώματος δημιουργίας ένωσης Τούρκων πολιτών στην Δυτική Θράκη, καταργεί στην πράξη την θρησκευτική ταυτότητα της μουσουλμανικής μειονότητας και την καθιστά εθνική μειονότητα με ότι αυτό συνεπάγεται για την Ελλάδα στην ευαίσθητη περιοχή, που έχει μπει στο στόχαστρο της Άγκυρας βάζοντας σε κίνδυνο την ηρεμία και την ειρηνική συμβίωσης Χριστιανών και Μουσουλμάνων στην περιοχή.

Η πρωτοβουλία της εκδήλωσης ανήκε στην αποκαλούμενη «‘‘Τουρκική’’ Ένωση Ξάνθης», η οποία διατηρεί ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με το τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής και η οποία με ανακοίνωσή της καλούσε τα μέλη της μειονότητας να δώσουν ισχυρή παρουσία.

Βίντεο του xanthinews.gr με πλάνα από τη συγκέντρωση, δείχνει ακραίους μειονοτικούς να κάνουν προκλητικά το σήμα των «Γκρίζων Λύκων» μπροστά στο φακό, φανερώνοντας έτσι και τις προθέσεις τους.

Παρά την κινητοποίηση ωστόσο, η συντριπτική πλειοψηφία της μειονότητας γύρισε επιδεικτικά την πλάτη στη μεθοδευμένη κινητοποίηση, με την οποία οι τουρκόφρονες επεδίωξαν να μετατρέψουν σ’ επίδειξη δύναμης απέναντι στην Αθήνα. Οι συμμετέχοντες, πολλοί από τους οποίους κρατούσαν πλακάτ με εθνικιστικό περιεχόμενο, δεν ξεπέρασαν τα 400-500 άτομα, όταν η μειονότητα ξεπερνάει κατά πολύ τις 100 χιλιάδες στη Θράκη.

Στην προσφυγή προς το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της χώρας, πρωτοστάτησε η αποκαλούμενη «Τ»ΕΞ , με την υποστήριξη της «Ομοσπονδίας «Τούρκων» Δυτικής Θράκης», που δραστηριοποιείται στο εξωτερικό και χρηματοδοτείται από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών. Η υπόθεση εκδικάστηκε τον περασμένο Οκτώβριο στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου, μετά από προσφυγή τουρκοφρόνων σωματείων, που αιτήθηκαν την εφαρμογή απόφασης του 2008 του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ).

Αν και σύμφωνα με πληροφορίες κινητοποιήθηκε ολόκληρος ο μηχανισμός των τουρκοφρόνων της μειονότητας, το αποτέλεσμα μάλλον απογοητευτικό μπορεί να χαρακτηριστεί.
Με σημερινή ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών δηλώνει πως θα συνεχίζει να στηρίζει τον αγώνα της «Τ»ΕΞ, ζητώντας από την Ελλάδα «ν’ αποδώσει τα αναγνωρισμένα από το ΕΔΑΔ δικαιώματα της «τουρκικής» μειονότητας»

Αναφέρει η ανακοίνωση : «Στηρίζουμε τον αγώνα της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης που είναι το πιο παλιό σωματείο της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης, ενάντια στην αδικία και την έλλειψη δικαιοσύνης. Κάνουμε έκκληση στην Ελλάδα να αποδώσει τα αναγνωρισμένα από το ΕΔΑΔ δικαιώματα της “τουρκικής” μειονότητας».

Η χθεσινή κινητοποίηση των τουρκοφρόνων στην Ξάνθη, απέδειξε πως η συντριπτική πλειοψηφία των μουσουλμάνων της Θράκης γύρισε επιδεικτικά την πλάτη στη μισαλλοδοξία και τον φανατισμό που καλλιεργούν οι ακραίοι της μειονότητας. Όμως θα πρέπει να προβληματίσει το γεγονός πως άπαντες οι ανώτατοι αιρετοί της μειονότητας, βουλευτές, δήμαρχοι κ.α., ήταν παρόντες στη συγκέντρωση, απόδειξη πλήρους ελέγχου του τουρκικού Προξενείου και όχι μόνο. Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο μειονοτικός βουλευτής Μπουρχάν Μπαράν δεν παραβρέθηκε στην εκδήλωση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *