Σε μια λαμπερή τελετή με όλα τα μέτρα προστασίας για την αποφυγή της μετάδοσης του κορωνοϊού, ο Δήμος Αχαρνών τίμησε τους νέους του ακαδημαϊκούς πολίτες τη Δευτέρα 28 Ιουνίου στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Μίκης Θεοδωράκης.

Η εκδήλωση για τους νέους φοιτητές πραγματοποιείται υπό κανονικές συνθήκες λίγο πριν τα Χριστούγεννα, αλλά τα φετινά περιοριστικά μέτρα την ανέβαλαν και τη μετέφεραν σε ανοιχτό χώρο. Το γεγονός δεν μείωσε την επιτυχία της εκδήλωσης ούτε την χαρά των τιμώμενων προσώπων που επιβραβεύτηκαν για την επιτυχία τους, η οποία πραγματοποιήθηκε σε μια χρονιά πρωτόγνωρων συνθηκών και για αυτό αποκτά πολλαπλάσια σημασία. Ειδική μνεία στη συμβολική σημασία της επιτυχίας αυτής έκανε πρωτίστως με την ιδιότητα τους ως εκπαιδευτικός ο Δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός κατά τον χαιρετισμό του προς τους νέους ακαδημαϊκούς πολίτες των Αχαρνών, τις οικογένειες και τους καθηγητές τους. Ο Σπύρος Βρεττός κάλεσε ακόμη τους εκκολαπτόμενους επιστήμονες να επιστρέφουν όσο πιο συχνά μπορούν στην πόλη των Αχαρνών, που στόχος είναι να τους υποδέχεται εκσυγχρονισμένη και φιλική για κάθε δημότη.

Όλοι ανεξαιρέτως οι πρωτοετείς φοιτητές έλαβαν τιμητικό έπαινο με το ονοματεπώνυμο και τη σχολή εισαγωγής τους, ενθύμιο, αλλά και λαχνό για συμμετοχή σε κλήρωση με πλούσια δώρα που πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά τις βραβεύσεις. Στην αριστεύσασα της πόλης για το 2020 Πράγια Αλεξάνδρα του Αριστείδη (από το Λύκειο Θρακομακεδόνων), που εισήχθη στην Νομική Αθηνών δόθηκε ως δώρο ένα λάπτοπ, ενώ στον πρώτο μαθητή κάθε σχολείου ηλεκτρονικές συσκευές

Την εκδήλωση συντόνισε ο προϊστάμενος του τμήματος Παιδείας Νίκος Τσουκλίδης, ενώ σύντομο χαιρετισμό προς τους μαθητές απηύθυναν ο Πατήρ Ιωάννης Ράπτης (Προϊστάμενός του Αγίου Βλασίου Αχαρνών, εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρα), ο Δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός, η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού Αθλητισμού και Νέας Γενιάς Χριστίνα Κατσανδρή, η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γεωργία Ευθυμιάδου-Τουμανίδη και η πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Ελένη Μότσια.

Παρευρέθησαν για να απονείμουν στο μαθητές τους επαίνους τους ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θέμης Οικονόμου, οι Αντιδήμαρχοι, Άγγελος Αραμπατζής, Μιχάλης Βρεττός, Νίκος Δαμάσκος, Δημήτρης Κωφός και εκ μέρους του υποπτεράρχου διοικητού της ΔΑΕ ο Επισμηναγός κ. Παρμάκης Ιωάννης. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι πρόεδροι Χαράλαμπος Ορφανίδης (Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης), Γιάννης Νίκας (ΔΗΚΕΑ), Μαρία Μπούκη (Αρωγή), ο Γιάννης Μίχας (Διευθύνων Σύμβουλος Αναπτυξιακής Εταιρείας Δήμου Αχαρνών), ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αχαρνών Ιωάννης Δημητρακόπουλος και εκ μέρους του Περιφερειάρχη Αττικής ο Θανάσης Κατσιγιάννης. Σύντομο χαιρετισμό προς τους μαθητές τους απηύθυναν οι Διευθυντές των Λυκείων και ΕΠΑΛ της πόλης, ενώ μέλη της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Αχαρνών μοίρασαν στους επιτυχόντες τα ενθύμιά τους από τη βραδιά.

Ο Δήμος Αχαρνών εύχεται ολόψυχα καλή πρόοδο στους νέους ακαδημαϊκούς πολίτες των Αχαρνών και πάντα χαρές και επιτυχίες στη ζωή τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *