Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής είναι παλιά καραβάνα. Δεν του ταιριάζει ο ρόλος του ιδεολόγου ντεσπεράντο, που ταγμένος στις ιδέες του τινάζει τα πάντα στον αέρα, απομυθοποιεί το κυβερνητικό έργο της κυβέρνησής του, εκθέτει τις αντιπολιτευτικές κορώνες και τις υποσχέσεις του αρχηγού του.

Ασχετα με την αιτία για την οποία ξεσπάθωσε, άσχετα αν αυτό θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί και ως «σάλτο μορτάλε», είναι γεγονός ότι αναφέρει αλήθειες που απογυμνώνουν την πολιτική ΣΥΡΙΖΑ.

Καταπελτικός ο λόγος του μιλώντας στα «Παραπολιτικά» κάνει φύλλο και φτερό τις υποσχέσεις του κόμματος για την Υγεία. Δηλώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ωραιοποιεί τα πράγματα και μοιράζει δισ. χωρίς να λέει στον κόσμο που θα τα βρει! «Από που θα βρεθούν αυτά τα εκατομμύρια;»

Έχει πάντως επίγνωση πως ό,τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ αφήνει παγερά αδιάφορη την κοινωνία: «Λέμε για 15.000 θέσεις μόνιμου προσωπικού, και δεν λέμε ότι δεν είναι αυτή η πραγματικότητα. Κάθε χρόνο φεύγουν από το σύστημα 2.000 άτομα. Όταν λέμε σε τέσσερα χρόνια θα πάρουμε 15.000, αφαίρεσε τις 8.000!

Και πως θα πληρωθούν αυτοί οι επιπλέον; Θεωρεί πως είναι «κουταμάρες» οι απόψεις ότι με ευρωπαϊκά χρήματα θα χρηματοδοτηθούν μόνιμες προσλήψεις: «Σύντροφοι δεν θα λέμε στον κόσμο ό,τι θέλουμε. Θα πληρώσουμε μόνιμες θέσεις με ευρωπαϊκά χρήματα; Ποιος σας το είπε αυτό;»!

Στην συνέχεια καταγγέλλει ότι «υπάρχει αλλεργία στον ΣΥΡΙΖΑ για την αξιολόγηση. «Δεν είμαστε όλοι ίδιοι ούτε έχουμε την ίδια αγάπη για να κάνουμε την ίδια δουλειά».

Αναφέρεται στον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ, με τις εξισώσεις των επιστημονικών τομέων προς τα κάτω, αναφέροντας για τους νοσηλευτές: «Αντί να πούμε ότι θα αυξήσουμε τις εισαγωγές στις σχολές, λέμε εύκολα θα εξισώσουμε την τριτοβάθμια με τη δευτεροβάθμια. Θα γίνει πόλεμος μέσα στο χώρο του νοσοκομείου. Πήγε ο άλλος τέσσερα χρόνια πανεπιστήμιο για να του πεις θα τον εξισώσεις; Είναι εύκολο; Το έχουμε συζητήσει; Το έχουμε μελετήσει;».

Κατηγορεί επίσης το δίδυμο Ξανθού-Πολάκη πως τέσσερα χρόνια δεν έκαναν τίποτα για να συμβάλλουν στον εξορθολογισμό των ιατρικών ειδικοτήτων. «Παράγουμε πλεονάζοντα αριθμό ορθοπεδικών και δεν έχουμε οικογενειακούς γιατρούς, δεν έχουμε εργασιακούς γιατρούς, δεν έχουμε ειδικότητες που πραγματικά έχουμε ανάγκη».

Παράλληλα τους καταλογίζει ότι δεν άφησαν κανένα αποτύπωμα με κοινωνικό αντίκρισμα: «Όταν εγώ έγινα υπουργός Υγείας και έβαλα θέμα μια πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας, στο πεδίο που λέω, σε πέντε μήνες η Ελλάδα θα είχε πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας και ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε κάνει τη διαφορά (…) πέστε μου λοιπόν τώρα τι αφήσαμε πίσω και τι λέει στην ψυχολογία του κόσμου;»

Το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι βέβαια ο Κουρουμπλής. Απλώς ο Κουρουμπλής οσμίζεται το κοινωνικό κλίμα στη μεγάλη πλειοψηφία του λαού.

Το πρόβλημα του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι έχουν χάσει την έξωθεν καλήν μαρτυρίαν. Βρίσκεται περίπου στη θέση του ΠΑΣΟΚ επί ΓΑΠ και Βενιζέλου. Τότε που ο Βενιζέλος δήλωνε «τα λέμε αλλά δεν θέλει να ακούσει κανείς». Η ένταση της αδιαφορίας δεν είναι ίδια με τότε αλλά προσομοιάζει.

Γι’ αυτό ότι και να εξαγγείλει περνάει απαρατήρητο και δεν του φταίνε τα «πετσωμένα Μέσα». Εχει τα δικά του Μέσα που κηρύττουν τη δική του αλήθεια, αλλά κι αυτά δεν διακρίνονται για την αναγνωσιμότητά τους.

Τους ακούει μόνο το φανατισμένο κοινό τους, αλλά αυτό πάντα θα υπάρχει. Στην πρόσφατη δημοσκόπηση της GPO ένα 25,6% υποστήριξε ότι ο Τσίπρας γνωρίζει καλύλίτερα από την Μητσοτάκη τα θέματα της… Οικονομίας – κάτι που εκ των πραγμάτων είναι ανορθολογικό με βάση τις εξειδικευμένες σπουδές των δύο (όσο ο Τσίπρας έκανε εξειδικευμένες σπουδές…).

Η κυβέρνηση θα κριθεί επί του πεδίου, δηλαδή στην Οικονομία. Τα υπόλοιπα δημιουργούν κλίμα αλλά δεν έχουν καθοριστική επίπτωση. Άλλωστε ο λαός γρήγορα ξεχνά. Χθες ο Πολάκης δημοσιοποίησε την φωτογραφία ενός επαρχιακού δρόμου της Κρήτης που στρώθηκε με άσφαλτο -ενδεχομένως και να διανοίχτηκε. Εισέπραξε επευφημίες των φαν του.

Μα αν αυτά αρκούσαν τότε το ΠΑΣΟΚ με το Μετρό, τη γέφυρα Ρίου, το αεροδρόμιο, την περιφερειακή οδό, τους δρόμους, τα λιμάνια, τα νοσοκομεία στην περιφέρεια, θα έπρεπε να κυβερνάει ακόμα.

Γιάννης Σιδέρης

liberal

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *