Ξεκίνησαν να έρχονται τα πρώτα κονδύλια για την ανέγερση πόλεων παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα, με την κυβέρνηση να δημοσιεύει τη διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού για την κατασκευή των νέων Κλειστών Ελεγχόμενων Δομών (ΚΕΔ) στη Λέσβο και τη Χίο, και την αναβάθμιση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων του Φυλακίου στον Έβρο.

Για να καμφθούν οι αντιδράσεις από τους ντόπιους φορείς η κυβέρνηση αποφάσισε… να στείλει χρήματα στους δήμους και «χρυσώνει το χάπι» με γήπεδα ποδοσφαίρου και επισκευές σε σχολεία, τα οποία έτσι και αλλιώς είναι υποχρεωμένη να κατασκευάσει. 

Όπως ανακοινώθηκε χθες από το Ταμείο Αλληλεγγύης του υπουργείου του, εγκρίθηκαν «στο πλαίσιο της στήριξης των τοπικών κοινωνιών που συμβάλλουν στη διαχείριση του Μεταναστευτικού»… Όπως μάλιστα υποστήριζαν κάτοικοι περιοχών, είναι ακριβώς αυτά τα «προγράμματα» που έκαναν εκλεγμένους δημοτικούς άρχοντες να κάνουν στροφή 180 μοιρών μετά την εκλογή τους!

Έτσι, κατόπιν πρόσκλησης του υπουργείου, οι δήμοι Δυτικής Λέσβου, Χίου και Ζηρού χρηματοδοτούνται με συνολικό ποσό 875.000 ευρώ για δημοτικά έργα, έπειτα από προτάσεις που κατέθεσαν, κατά την κρίση τους και βάσει των τοπικών αναγκών.

Συγκεκριμένα, στη Δυτική Λέσβο θα δοθούν 90.000 ευρώ για ανακατασκευή του γηπέδου 5×5 στη Σκάλα Συκαμνιάς, στον Δήμο Χίου 380.000 ευρώ για επισκευή και συντήρηση δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων, ενώ στον Δήμο Ζηρού στην Πρέβεζα θα δοθούν 400.000 περίπου ευρώ για επισκευές σε λύκειο και τη βελτίωση εγκαταστάσεων του δημοτικού γηπέδου.

Κάποιοι, απ’ ότι φαίνεται, αντιμετωπίζουν το μεταναστευτικό αποκλειστικά ως οικονομικό ζήτημα και θεωρούν ότι μπορούν με τέτοιου είδους «μπιχλιμπίδια», τα οποία καλούνται να διαχειριστούν οι δημοτικές Αρχές, να «εξαγοράσουν» τις συνειδήσεις αυτών που αντιστέκονται στον εποικισμό της χώρας.

Άλλωστε μέχρι και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη του πριν από λίγες ημέρες είχε υποστηρίξει πως η κυβέρνηση συζητάει με το Βερολίνο για την μονιμοποίηση των παράνομων μεταναστών αρκεί… να πάρει χρηματικά ανταλλάγματα. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *