Η Αμερικανική ένωση Ψυχιάτρων απέβαλλε από τα μέλη της ένα Αμερικανό ψυχολόγο και νευρολόγο καθώς ισχυρίστηκε ότι υπάρχουν μόνο δύο φύλα στο ανθρώπινο είδος.

Ο γιατρός John Staddon από το πανεπιστήμιο Duke διαγράφηκε από τα μέλη της APA (American Psychological Association) καθώς το προεδρείο του τμήματος της Εταιρείας Συμπεριφορικής Νευροεπιστήμης και Συγκριτικής Ψυχολογίας του APΑ τον ειδοποίησε μέσω e-mail ότι δεν αποτελεί πλέον μέλος τους.

«Είναι λυπηρό το γεγονός ότι ένα ακροατήριο υποτιθέμενων επιστημόνων δεν είναι σε θέση να δεχθεί οποιαδήποτε αντίθετη άποψη, όπως η επιστημονική ότι υπάρχουν μόνο δύο φύλα», ανέφερε ο έκπληκτος από την διαγραφή του Staddon για να συμπληρώσει:

«Απίστευτο, αλλά ειλικρινά δεν έχω κανένα πρόβλημα, καθώς θα έχω μια απασχόληση λιγότερη. Νομίζω όμως πως θα πρέπει να απασχολήσει την Ένωση, η απροθυμία του Τμήματος να δεχθεί μια αντίθετη ή διαφορετική άποψη», συμπλήρωσε.

Όπως αναφέρει ο ίδιος ο λόγος για τη διαγραφή του είναι μια ανάρτησή του στο διαδίκτυο στην οποία ανέφερε:

«Χμμ, η δυαδική άποψη για τα φύλα λάθος; Που είναι τα στοιχεία για αυτό; Υπάρχει το χρωματόσωμα Ζ πουθενά;» είχε γράψει ο  Staddon.

«Η επιστήμη, η αληθινή επιστήμη θα πρέπει να παραμένει απομονωμένη από την πολιτική. Η επιστήμη έχει αξίες -επιστημονική περιέργεια, ειλικρίνεια, ανοικτή σε διαφωνίες, ανοικτή σε εμπειρικά δεδομένα, κ.ο.κ.- αλλά δεν είναι και δεν πρέπει να είναι πολιτική», σημείωσε.

«Τα περισσότερα  από τα σχόλιά μου είναι αφιερωμένα σε αυτές τις αρχές» κατέληξε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *