“Μπαινοβγαίνουν στις φυλακές σαν να βρίσκονται σε διακοπές” αναφέρει καυστικά ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ

«Οι νόμοι  στην Ελλάδα είναι σαν τις πολυκατοικίες. Έχουν μια είσοδο και πάρα πολλά παράθυρα», ανέφερε ο συνδικαλιστής αστυνομικός σχολιάζοντας πρόσφατα εγκλήματα που έχουν συγκλονίσει την κοινή γνώμη
«Εγκληματικό παράδεισο» χαρακτήρισε την Ελλάδα, σχολιάζοντας εγκληματικές πράξεις που έχουν σοκάρει την κοινωνία το τελευταίο διάστημα, ο Σταύρος Μπαλάσκας, συνδικαλιστής αστυνομικός.

Μιλώντας στο ΘΕΜΑ και τον Ηλία Σιακαντάρη, ο κ. Μπαλάσκας αναφέρθηκε σε ένα καθεστώς ατιμωρησίας που υπάρχει στη χώρα μας για εγκληματίες «θαμώνες» των φυλακών, που μπαινοβγαίνουν στα σωφρονιστικά ιδρύματα χρησιμοποιώντας «παραθυράκια» του νομικού συστήματος και επαναλαμβάνουν τα ίδια εγκλήματα. Σχετικά με την υπόθεση του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά, εμφανίστηκε βέβαιος ότι οι δράστες θα συλληφθούν, αφού όπως είπε η αστυνομία βρίσκεται σε καλό δρόμο.

Αναφορικά με την δολοφονία εχθές το βράδυ στη Μεταμόρφωση, που φαίνεται να αφορά «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» μεταξύ ατόμων της νύχτας, ο κ. Μπαλάσκας υπογράμμισε «ότι το θύμα δεν μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε νονό γιατί δεν ξέρουμε ακόμα τι καλά καλά είναι». Ωστόσο, όπως συμπλήρωσε, όλα τα στοιχεία παραπέμπουν στη γνωστή ιστορία των πληρωμένων δολοφόνων. Το θύμα, ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων που ασχολούνταν με την πυγμαχία, εκτελέστηκε με 3 καίριες σφαίρες στο κορμί του, και οι συνθήκες του εγκλήματος κάνουν πολλούς να μιλούν για το σενάριο του ξεκαθαρίσματος λογαριασμών, πρόσθεσε ο συνδικαλιστής αστυνομικός.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι αυτού του είδους τα περιστατικά έχουν αυξηθεί, ο κ. Μπαλάσκας σημείωσε ότι, με βάση την πολυετή εμπειρία του, αυτό που βλέπει είναι ότι υπάρχει μια «ατέρμων κατάσταση που δεν τελειώνει». «Με το που σκοτώνονται οι μεν, γεννιούνται οι δε» σχολίασε αναφερόμενος σε αυτή τη βαθιά παρανομία για τον έλεγχο της νύχτας. Ως προς το γιατί υπάρχουν ακόμα τέτοια φαινόμενα στη χώρα μας ενώ σε άλλες χώρες έχουν εξαλειφθεί, σημείωσε ότι, όπως υπάρχουν φορολογικοί παράδεισοι που πάνε κάποιοι και ξεπλένουν τα χρήματά τους, έτσι και «η Ελλάδα είναι εγκληματικός παράδεισος». «Ακόμα και αυτό που έγινε εχθές συνδέεται άμεσα με τη δολοφονία της άτυχης 20χρονης. Πώς; Στην ατιμωρησία. Όλα ξεκινάνε από εκεί», ανέφερε μεταξύ άλλων ο αστυνομικός.

Έκανε μάλιστα λόγο για εγκληματίες «θαμώνες» που μπαινοβγαίνουν σε φυλακές και πρόσθεσε ότι στη χώρα μας «οι νόμοι είναι σαν τις πολυκατοικίες. Έχουν μια είσοδο και πάρα πολλά παράθυρα». Αν δεν αλλάξει το νομικό σύστημα, των ποινών και των φυλακών, όλα αυτά συνθέτουν ένα καθεστώς ατιμωρησίας, εξήγησε ο κ. Μπαλάσκας, προσθέτοντας ότι συνάδελφοί του έχουν σκοτωθεί στον βωμό του καθήκοντος και οι δολοφόνοι είναι έξω και πίνουν καφέ στο Θησείο.

Αναφορικά με το τι χρειάζεται να γίνει για να μην είναι παράδεισος εγκληματικότητας η χώρα μας, ανέφερε ότι χρειάζονται δύο πράγματα: 1ον να γίνει ένα συμμάζεμα του σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας, να αποκοπεί από πράξεις που έχουν πολιτικό χαρακτήρα, να έχει μόνο αστυνομικό και να ασχολείται με το έγκλημα. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει και σωστή κατανομή προσωπικού της ΕΛΑΣ, για προστασία του πολίτη. 2ον, πρέπει να εμπλουτιστούν οι νόμοι με ένα νέο ποινολόγιο, που θα εστιάζει στο να καταλογίζονται οι ποινές όπως πρέπει. Αναφερόμενος σε περιπτώσεις κακοποιών που έχουν συλληφθεί δεκάδες φορές για το ίδιο έγκλημα, τόνισε ότι χρειάζονται αλλαγές στις ποινές, σημειώνοντας ότι γίνονται κάποια βήματα από τον υπουργό Δικαιοσύνης.

Αναφορικά με την δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά και ως προς το αν θα αποδοθεί τελικά δικαιοσύνη, σημείωσε: «Εμείς δεν είμαστε επιφορτισμένοι με τη δικαιοσύνη αλλά μόνο με τη σύλληψη. Θα παραδώσουμε αυτά τα άτομα που σίγουρα θα συλλάβουμε». Όπως εξήγησε, οι δράστες είναι σίγουρο ότι θα συλληφθούν: «Έμψυχο υλικό έχουμε και τεχνολογική πρόοδο έχουμε κάνει… Αυτή η υπόθεση ακούμπησε την ψυχή του μέσου Έλληνα γιατί ήταν μια μαμά με ένα παιδάκι. Θα τους πιάσουμε γιατί είμαστε σε πολύ καλό δρόμο», ανέφερε χαρακτηριστικά, χωρίς να μπει σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *