Η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν επεφύλασσε σήμερα μια ψυχρολουσία για την Ελλάδα, καθώς έβγαλε ταξιδιωτική οδηγία που καλεί τους Αμερικανούς να μην έρθουν στη χώρα μας για τουρισμό γιατί έχει πολλά κρούσματα κορωνοϊού, αλλά αντί αυτού να προτιμήσουν χώρες όπως η… Ουγκάντα.

Με λίγα λόγια οι ΗΠΑ σαμποτάρουν την πιο κρίσιμη τουριστική περίοδο στην ιστορία της Ελλάδας, που θα κρίνει πόσα χρόνια θα κάνει η χώρα να ανακάμψει. 

Συγκεκριμένα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ γνωστοποίησε ότι προσθέτει την Ελλάδα μαζί με άλλες 99 χώρες στο «Επίπεδο 4» του καταλόγου των ταξιδιωτικών οδηγιών του και ζήτησε από τους πολίτες των ΗΠΑ να μην ταξιδέψουν σε καμία από αυτές.

Στην κατηγορία 4, με την οποία συνιστάται στους πολίτες η αποφυγή ταξιδιού, περιλαμβάνεται και η Ελλάδα.

Την Δευτέρα, το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ είχε προαναγγείλει ότι σκόπευε να αυξήσει τον αριθμό των χωρών που βρίσκονται στην υψηλότερη βαθμίδα (το «Επίπεδο 4»), βασιζόμενο στις τρέχουσες εκτιμήσεις των Αμερικανών ειδικών σε θέματα υγείας.

Μέχρι χθες, Τρίτη, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ κατέτασσε 34 χώρες στην κατηγορία 4, ενώ από σήμερα έχουν αυξηθεί στις 131.

Το υπουργείο απέφυγε να σχολιάσει πότε θα ολοκληρώσει αυτήν την επικαιροποίηση της ταξιδιωτικής οδηγίας του.

Αντίθετα στην κατηγορία 3 βρίσκονται χώρες όπως ο Σουδάν, η Νιγηρία, η Σενεγάλη, Γκάμπια και η Ουγκάντα, χώρες δηλαδή που προφανώς οι ΗΠΑ θεωρούν ότι είναι πιο ασφαλείς από την Ελλάδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *