Σπείρα που έκλεβε αυτοκίνητα και στη συνέχεια πωλούσε τα εξαρτήματά τους ως ανταλλακτικά, εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Αγίας Παρασκευής.

Συνελήφθησαν στις Αχαρνές 16χρονος και 35χρονος ως μέλη της, ενώ αναζητούνται άλλοι τρεις συνεργοί τους, ηλικίας 23, 30 και 39 ετών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 29 αυτοκίνητα, δύο κινητήρες, 74 ζεύγη και επτά μονές πινακίδες κυκλοφορίας και πλήθος εξαρτημάτων αυτοκινήτων.

Οι κατηγορούμενοι ηλικίας 16 και 35 ετών συνελήφθησαν στις 11/3 ενώ τα άτομα που αναζητούνται είναι ηλικίας 23, 30 και 39 ετών αντίστοιχα.

Ειδικότερα, μετά από διερεύνηση καταγγελίας ιδιοκτήτη αυτοκινήτου για κλοπή του οχήματός του, πραγματοποιήθηκε έρευνα σε μάντρα αυτοκινήτων στην περιοχή των Αχαρνών, όπου εντοπίσθηκε το προαναφερόμενο όχημα.

Πλέον αυτού, εντός της μάντρας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 29 αυτοκίνητα
  • 7 κινητήρες αυτοκινήτων
  • 74 ζεύγη και 7 μονές πινακίδες κυκλοφορίας
  • πλήθος εξαρτημάτων αυτοκινήτων
  • καταγραφικό σύστημα
  • πλήθος εγγράφων
  • χρηματικό ποσό 600 ευρώ

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, οι ανωτέρω κατηγορούμενοι, από εξαμήνου, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, που διέπραττε συστηματικά κλοπές οχημάτων, τα οποία στη συνέχεια αποσυναρμολογούσαν και διέθεταν τα μέρη τους σε τρίτους ως ανταλλακτικά, αποκομίζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο παράνομο περιουσιακό όφελος.

Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιούσαν ως έδρα της σπείρας μάντρα αυτοκινήτων στις Αχαρνές, στο οποίο μετέφεραν και διέλυαν τα κλεμμένα αυτοκίνητα.

Ως προς τους ρόλους των μελών της σπείρας, φυσικοί αυτουργοί στις κλοπές των αυτοκινήτων φέρονται ο 23χρονος και ο 30χρονος, με τους 39χρονο, 16χρονο και 35χρονο να αναλαμβάνουν την αποσυναρμολόγηση και τον 39χρονο να διαθέτει τα ανταλλακτικά μέσω της μάντρας που λειτουργούσε.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα εξιχνιάσθηκαν 84 περιπτώσεις κλοπών, με τη συνολική αξία των αφαιρεθέντων αυτοκινήτων να υπερβαίνει τις 500.000 ευρώ.

Επιπρόσθετα, 11 από τα ανευρεθέντα κλεμμένα αυτοκίνητα, αποδόθηκαν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *