Μόλις λίγες ώρες μετά τον λόγο του κατά την ορκωμοσία του ως 46ος Πρόεδρος των ΗΠΑ τονίζοντας την ανάγκη για «ενότητα», ο Τζο Μπάιντεν πυροδότησε έναν νέο «εμφύλιο πόλεμο» με εκτελεστική εντολή που επιτρέπει στις τρανσέξουαλ γυναίκες να λαμβάνουν μέρος σε γυναικεία αθλήματα.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αρκετοί υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό την συγκεκριμένη απόφαση, καθώς το θεωρούν σαν ακόμα μια νίκη στον αγώνα κατά των διακρίσεων.

Από την άλλη, αρκετοί είναι εκείνοι που δηλώνουν την πλήρη αντίθεση τους σε κάτι τέτοιο, όπως το #BidenErasedWomen και το #TERF καθώς θεωρούν πως κάτι τέτοιο θα έχει ως αποτέλεσμα εκατομμύρια κοριτσιών να χάσουν αθλητικές νίκες (και ίσως υποτροφίες που τις συνοδεύουν).

Διακινδυνεύει επίσης μεγαλύτερους τραυματισμούς στις γυναίκες, καθώς και στροφή τους σε ουσίες και στεροειδή, προκειμένου να μπορέσουν να συναγωνιστούν τις trans αθλήτριες, οι οποίες θα έχουν σωματοδομικό και γενετικό πλεονέκτημα. Συνιστούν ως καλλίτερη λύση, ένα ξεχωριστό πρωτάθλημα.

Εν τω μεταξύ, το Υπουργείο Παιδείας των ΗΠΑ θα στραφεί τώρα σε δύο δικαστικές μάχες, την μία στο Κονέκτικατ και την άλλη στο Αϊντάχο, σχετικά με το εάν οι τρανσέξουαλ αθλητές αντιμετωπίζονται με βάση το βιολογικό τους φύλο ή από τον τρόπο που οι ίδιοι ταυτίζονται.

Σίγουρα ο «Νόμος IX» (ένας ομοσπονδιακός νόμος περί πολιτικών δικαιωμάτων που ψηφίστηκε ως μέρος των εκπαιδευτικών τροποποιήσεων του 1972 και απαγορεύει τις διακρίσεις λόγω φύλου σε οποιοδήποτε σχολείο ή άλλο εκπαιδευτικό πρόγραμμα), εγγυάται ίσες ευκαιρίες στις γυναίκες και στα κορίτσια στην εκπαίδευση και τον αθλητισμό, δεν συντάχθηκε όμως με την πρόθεση να επιτρέψει στις βιολογικές γυναίκες να αντιμετωπίζουν στα αθλήματα άντρες που ταυτίζονται ως γυναίκες.

«Ένα νέο γυάλινο ταβάνι, μόλις τοποθετήθηκε πάνω από τα κορίτσια», έγραψε η συνεργάτης της Wall Street Journal, Άμπιγκειλ Σρίερ.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο Μπάιντεν θέλει να σηματοδοτήσει νωρίς πολιτικές που μόνο σε «ενότητα» δεν παραπέμπουν, συμπληρώνει η ίδια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *