Εξέφρασε επίσης την υποστήριξη του στην Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν κατά την αιματηρή σύγκρουση στο Καραμπάχ

«Το Πακιστάν και η Τουρκία είναι δύο χώρες, ένα έθνος. Δεν μοιράζονται μόνο την κοινή κουλτούρα και την πίστη, αλλά έχουν επίσης παρόμοια ενδιαφέροντα και προκλήσεις.

Αυτό δήλωσε ο Αρχηγός του Επιτελείου Αεροπορίας του Πακιστάν  Στρατηγός  Μουχάιντ Ανουράν Χαν, ενώ μίλησε στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Υπερασπιστών Δικαιοσύνης και Στρατηγικών Μελετών (ASSAM) στην Τουρκία. Ο αρχηγός της Αεροπορίας της χώρας είπε ότι το Πακιστάν υποστηρίζει πλήρως την Τουρκία για την Κύπρο και άλλα περιφερειακά ζητήματα και επίσης υπερασπίστηκε την Άγκυρα στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας.

Εξέφρασε επίσης την υποστήριξη της Τουρκίας στο Αζερμπαϊτζάν κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης της τελευταίας με την Αρμενία στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

 Αναφερόμενος στην περιφερειακή κατάσταση στη Νότια Ασία, ο Πακιστανός Αξιωματούχος ανέφερε ότι η Ινδία απορρίπτει επίμονα τις επαναλαμβανόμενες και ορατές ειρηνευτικές χειρονομίες του Πακιστάν και συνέχισε να υποστηρίζει τους πληρεξούσιους της στο Αφγανιστάν για την αποσταθεροποίηση του Πακιστάν μέσω τρομοκρατικών δραστηριοτήτων.

Πρόσθεσε επίσης ότι η συνεχώς επιδεινούμενη κατάσταση στο Κασμίρ και η κατάσταση των λαών της ήταν ένα μεγάλο ερωτηματικό για την παγκόσμια κοινότητα, καθώς είναι ατυχές, είπε, να βλέπουμε οικονομικά συμφέροντα, να περισχύουν των ηθικών και ηθικών αξιών.

Ευχαρίστησε τον Τούρκο πρόεδρο, τον υπουργό Εξωτερικών και τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Τουρκίας για τις υποστηρικτικές δηλώσεις τους σχετικά με το Κασμίρ σε διάφορα διεθνή φόρουμ.

Εκφράζοντας τις απόψεις του σχετικά με την αμυντική συνεργασία μεταξύ του Πακιστάν και της Τουρκίας, ο Αρχηγός της Πακιστανικής Αεροπορίας  υπογράμμισε την συνεχώς αυξανόμενη σχέση μεταξύ των δύο αμυντικών βιομηχανιών και χαρακτήρισε τη διμερή συνεργασία ως «υποδειγματική».

Τόνισε ότι η στρατιωτική συνεργασία πρέπει να βασίζεται στην οικονομική συνεργασία και πρόσθεσε ότι τα κοινά έργα, οι ασκήσεις, η παραγωγή, η κατάρτιση και η ανταλλαγή τεχνολογίας αποτελούν κορυφαίους τομείς συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *