Δύο σημαντικές αποφάσεις πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο Αχαρνών στην 20ή Τακτική Συνεδρίασή του. Συγκεκριμένα ψηφίστηκαν οι εισηγήσεις του Δημάρχου Σπύρου Βρεττού για μέτρα στήριξης επιχειρηματιών και της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Ο Δήμαρχος αρχικά ζήτησε από το Συμβούλιο να δεχθεί εκτός ημερήσιας διάταξης ως κατεπείγον θέμα για την πρότασή του να δοθεί έκτακτη επιχορήγηση ποσού 140 χιλιάδων ευρώ στα ΝΠΔΔ της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής (από 70 χιλιάδες στο καθένα)  με σκοπό την κάλυψη αναγκών για την αποφυγή της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19.  Με το ποσό αυτό και μέσω των σχολικών επιτροπών θα γίνει αγορά τάμπλετ για να δοθούν με συγκεκριμένα κριτήρια στους μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, ενώ οι σχολικές επιτροπές θα προχωρήσουν και στην κάλυψη όποιων άλλων αναγκών προκύπτουν στο πλαίσιο της αποτροπής της διάδοσης του κορωνοϊού.

Ακολούθως συζητήθηκε το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης, το οποίο αφορούσε τη λήψη μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων που πλήττονται από τον Κορωνοϊό (COVID-19).  Η πρόταση του Δημάρχου περιλάμβανε τα εξής:

Πλήρη απαλλαγή των επιχειρήσεων που διακόπτουν τη λειτουργία τους λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 :

  • Από την καταβολή των δημοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού.
  • Από την καταβολή των τελών παραχωρημένων κοινόχρηστων χώρων.
  • Από την καταβολή του τέλους 0,5% επί των ακαθάριστων εσόδων τους.

Πλήρη απαλλαγή του τέλους παρεπιδημούντων για τα ξενοδοχεία/καταλύματα για την περίοδο εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων.

Εισήγηση προς τη Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή για πλήρη απαλλαγή ενοικίων στα Κυλικεία για το διάστημα που αυτά διακόπτουν τη λειτουργία τους λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού.

Μείωση 40% του ύψους των καταβλητέων μισθωμάτων των σχολικών κυλικείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής.

Μη επιβολή προσαυξήσεων για όλες τις ρυθμισμένες οφειλές οφειλετών του Δήμου Αχαρνών και καμία απώλεια ενεργής ρύθμισης.

Μείωση 40% των ενοικίων στα εκμισθωμένα ακίνητα του Δήμου Αχαρνών για όλη την περίοδο που διακόπτουν τη λειτουργία τους λόγω των μέτρων.

Παράλληλα η απόφαση θα έχει αναδρομική ισχύ για τους επιχειρηματίες της πόλης και να συμπεριληφθεί η ολική απαλλαγή των δημοτικών τελών από την αρχή δηλαδή της πανδημίας. Η απόφαση για τα μέτρα ήταν ομόφωνη.

«Καθημερινή μας επιδίωξη είναι να εργαζόμαστε για να βρούμε τον τρόπο με τον οποίο θα διευκολύνουμε τους συμπολίτες μας σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Με τα μέτρα που αποφασίσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο δίνουμε μια βοήθεια στους επιχειρηματίες της πόλης μας που έχουν πληγεί σημαντικά στο μέτρο πάντα των αρμοδιοτήτων μας. Παράλληλα ενισχύουμε τις Σχολικές Επιτροπές, προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να συνδράμουν και αυτές στις προσπάθειες της εκπαιδευτικής κοινότητας. Δεν σταματάμε όμως εδώ, αλλά συνεχίζουμε καθημερινά τον αγώνα όλοι μαζί», ανέφερε σχετικά ο Δήμαρχος Σπύρος Βρεττός.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *