Παρά τα όσα οι πολίτες της ΕΕ ζητούν για αυξημένη ασφάλεια ενίσχυση των θεσμών, ενίσχυση της οικογένειας και αντιμετώπισης των κινδύνων όπως εξτρεμισμός και ανεργία η πρόεδρος της Κομισιόν ουσιαστικά προκρίνει το “μπόλιασμα” με τους μετανάστες (κάνοντας σαν να μην ξέρει ότι η παράνομη μετανάστευση που βιώνει η Ευρώπη έχιε φέρει στα κοινωνικά όρια όλες τις χώρες) και ζητά να διορθώσουν οι χώρες το… management!

Η κ. φον ντερ Λάιεν, στην ομιλία που εκφώνησε στη Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, την οποία συντόνισαν ο Πρόεδρος του ΕΚ Ντάβιντ Σασόλι και ο Πρόεδρος της γερμανικής Βουλής Βόλφγκανγκ Σόιμπλε – μέσω τηλεδιάσκεψης, υπενθύμισε ότι “η μετανάστευση είναι μια πραγματικότητα που ανέκαθεν υπήρχε και πάντοτε θα υπάρχει στην Ευρώπη” και ότι “εμπλουτίζει τις κοινωνίες μας φέρνοντας νέα ταλέντα στις χώρες μας, όταν τη διαχειριζόμαστε σωστά”. 

Ωστόσο, η Ευρωπαϊκή Ένωση εξακολουθεί να αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις:

“Το σύστημα που έχουμε πλέον δεν λειτουργεί. Το νέο μας Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο προσφέρει ένα νέο ξεκίνημα” είπε η Πρόεδρος και υπογράμμισε πόσο σημαντικό είναι “η ΕΕ να οικοδομήσει ένα σύστημα που θα διαχειρίζεται τη μετανάστευση μακροπρόθεσμα και το οποίο θα βασίζεται πλήρως στις ευρωπαϊκές αξίες”, όπως ορίζει το νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο που παρουσίασε η Επιτροπή τον Σεπτέμβριο.

Για την εξεύρεση “βιώσιμης λύσης”, η Πρόεδρος φον ντερ Λάιεν κάλεσε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη —τα εθνικά κοινοβούλια, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τις εθνικές κυβερνήσεις— να συνεργαστούν για την αναγνώριση και την υπέρβαση των υφιστάμενων διαφορών.

Επανέλαβε επίσης την ανάγκη να επιδειχθεί αλληλεγγύη προς τα κράτη μέλη που βρίσκονται στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, οι ανησυχίες των οποίων πρέπει να ακουστούν και να συζητηθούν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *