γνωστός Γάλλος επιδημιολόγος Dr. Martin Blachier ειδικός για Δημόσια Υγείας δήλωσε στην τηλεόραση του LCI στο δημοσιογράφο David Pujadas στην δημοφιλή εκπομπή ”24h Pujadas” ότι ”θεωρώ πως οι υπεύθυνοι των πολιτικών κομμάτων θα όφειλαν να έχουν συμβούλους για την υγεία (…) είναι αδιανόητο ότι ένα νέο εμβόλιο RNA που μόλις βγαίνει, ένας πολιτικός αναλαμβάνει την ευθύνη να το καταστήσει υποχρεωτικό.” Κι αυτή η αμφισβήτηση περί υποχρεωτικού εμβολιασμού προέρχεται από τον καθ΄ύλην αρμόδιο για Δημόσια Υγεία στη Γαλλία που είναι και ενθουσιασμένος για το εμβόλιο αφού δηλώνει : «το εμβόλιο περπατάει στο 90%, κάτι που είναι πέραν κάθε φαντασίας , αυτό είναι ένα πολύ καλό εμβόλιο. »

Ο αριθμός των δόσεων (εμβολίου) που μπορούμε να έχουμε το επόμενο έτος για την Ευρώπη είναι ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων του ευρωπαϊκού πληθυσμού. Επομένως, μου φαίνεται λογικό ότι αυτοί οι πληθυσμοί θα έχουν προνομιακή μεταχείριση ” είπε..

Στην ίδια συζήτηση ο χειρουργός Laurent Alexandre αποκάλυψε πως « είναι η πρώτη φορά όπου θα έχουμε κέντρα εμβολιασμού επικεντρωμένα και δεν θα μπορείς να εμβολιαστείς από τον φαρμακοποιό σού η τον γιατρό σου»..

Ο οικονομολόγος Frederic Bizard δήλωσε πως οι πρώτες χώρες που θα εξυπηρετηθούν θα είναι οι χώρες παραγωγής του εμβολίου « οι χώρες που θα έχουν προτεραιότητα θα είναι οι χώρες παραγωγοί. (…)επομένως η Γαλλία θα είναι εξυπηρετημένη μετά τις ΗΠΑ μετά τη Γερμανία… Αυτή είναι μια λογική της αγοράς της βάσης. »

Ο Γάλλος Dr. Martin Blachier γιατρός επιδημιολόγος και ειδικός στη Δημόσια Υγεία που εργάστηκε στις μονάδες έρευνας του Inserm (Institut national de la santé et de recherche), επιδημιολόγος στη συνέχεια σε πολλά φαρμακευτικά εργαστήρια επιφορτίστηκε με την αξιολόγηση των πρωτόκολων κι αποτελεσμάτων μελετών post-inscription στην Υψηλότερη Αρχή της Υγείας είναι σινιδρυτής του Public Health Expertise, Γραφείου μελετών ποτυ εργάζεται για δημόσιους οργανισμούς υγείας ως ΜΚΟ.Πραγματοποίησε μοντέλα προσομοίωσης για ηπατίτιδα C, τον VIH,εξέταση για καρκίνους, επιφορτισμένος για εξαρτήσεις κι έκτοτε με Covid-19.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *