Υπάρχει σοβαρό ζήτημα πλέον με την ανακοίνωση του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ για την πολυήμερη παραμονή των τουρκικών αλιευτικών ανοιχτά της Μυκόνου η οποία έχει διασταυρωθεί από πολλαπλές πηγές και έχει στοιχιοθετηθεί πως ξεκίνησε από τις 27 Ιουνίου.

Υποτίθεται ότι αγκυροβόλησαν έξω από την Μύκονο και δεν ψάρευαν, λόγω του «κακού καιρού» και του… αέρα.

 Χθες αργά το απόγευμα τα τουρκικά αλιευτικά άρχισαν να απομακρύνονται από τη Μύκονο, για να αγκυροβολήσουν και πάλι σε ελληνικό νησί και συγκεκριμένα στο Φαρμακονήσι.

Μιλάμε για μεγάλα αλιευτικά σκάφη 30 μέτρων που είχαν ξεκινήσει από την Αδριατική και ακόμα βρίσκονται εντός του Αιγαίου.

Έτσι λοιπόν η Τουρκία αντί της «πολιτικής των κανονιοφόρων» ασκεί τώρα την «πολιτική των αλιευτικών». Φυσικά, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι τα αλιευτικά μπορεί να κρύβουν κλωβούς υποκλοπών, πρακτική που η ΜΙΤ χρησιμοποιεί κατά κόρον επί δεκαετίες.

Φυσικά η ανακοίνωση του Λιμενικού δημιουγεί ζήτημα γιατί δεν επαληθεύεται από τα γεγονότα και δείχνει να έχει συνταχθεί κατόπιν πίεσης από την πολιτική ηγεσία στην λογική να μην γίνει «θόρυβος».

Υπενθυμίζουμε την ανακοίνωση

«Με αφορμή δημοσιεύματα περί δήθεν αλίευσης από αλιευτικά σκάφη σημαίας Τουρκίας εντός των Ελληνικών Χωρικών Υδάτων, από το Αρχηγείο  Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διευκρινίζεται ότι πρόκειται για αλιευτικά τα οποία μεταφέρουν ιχθυοκλωβούς με αλίευμα από τη θάλασσα της Μεσογείου με προορισμό την Τουρκία, αλλά λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών αναγκάστηκαν να προστατευθούν από τον καιρό, εντός των Ελληνικών Χωρικών Υδάτων.

Τα εν λόγω σκάφη κινούνται με πολύ μικρή ταχύτητα και μόλις βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες θα κατευθυνθούν στον τελικό προορισμό τους, που είναι τα έναντι Τουρκικά παράλια».

Να υπενθυμίσουμε ότι μαρτυρία κατοίκου της Τήνου διαψεύδει την κυβέρνηση για τα τουρκικά αλιευτικά τα οποία όχι μόνο ψάρευαν κοντά στις ακτές της Μυκόνου αλλά βρίσκονταν στις Κυκλάδες από τις 27 Ιουνίου!

«Αυτά πηγαινοέρχονται πάνω – κάτω σε όλες τις Κυκλάδες» δήλωσε στο Open ο Ραφαήλ Απέργης εκφράζοντας παράλληλα την άποψή του ότι «όλο αυτό το διάστημα δεν μπορεί να είναι εκεί λόγω καιρού. Ανέφερε επίσης πως κατά καιρούς τουρκικά πλοία περνούν από τα νησιά των Κυκλάδων χωρίς ωστόσο να ψαρεύουν ή να βρίσκονται στο ίδιο σημείο για μέρες.» 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *