Στις 6 Ιουλίου συνεδρίασε το δημοτικό Συμβούλιο για πρώτη φορά με φυσική παρουσία μετά τα περιοριστικά μέτρα. Σ’ αυτήν την έκτακτη συνεδρίαση συζητήθηκαν μόνον δύο θέματα.

α) Έκδοση ψηφίσματος για την μη απομάκρυνση της ΔΟΥ Αχαρνών και

β) Για την αποτροπή εγκατάστασης διοδίων στη Βαρυμπόπη.

Για το πρώτο θέμα ο Δήμαρχος κ. Βρεττός ενημέρωσε ότι προσπαθεί να την αποτρέψει, από το καλοκαίρι του 2019, δηλαδή πριν ακόμα αναλάβει τη διοίκηση. Σε πολλαπλές συναντήσεις του με τον διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Πιτσιλή, τον πίεζε να μήν φύγει η ΔΟΥ από την πόλη. Η απάντηση του κ. Πιτσιλή ήταν και είναι, ότι υπάρχει ειλημμένη απόφαση για μετακίνηση και συγχώνευση των ΔΟΥ Αχαρνών, Πετρουπόλεως, Ιλίου και Φυλής με την ΔΟΥ Αγίων Αναργύρων στην έδρα της τελευταίας. Εκεί είναι ιδιόκτητο το κτίριο καταλληλότατο, με χώρους στάθμευσης, εν αντιθέσει με το δικό μας που έχει κριθεί ακατάλληλο από την υπηρεσία. Απέρριψε την πρόταση του Δημάρχου να μεταφερθούν οι πέντε ΔΟΥ στο Ολυμπιακό Χωριό (στο πρώην Υπουργείο Εργασίας) ή στήν Αυλίζα (στο εγκαταλελημμένο Λύκειο), με διάφορα επιχειρήματα για το καθένα. Επίσης δεν δέχθηκε να νοικιάσει ο Δήμος Αχαρνών με δικά του έξοδα κάποιο άλλο κτίριο, την στιγμή που το Υπουργείο Οικονομικών κατέχει για 50 χρόνια αυτό των Αγίων Αναργύρων. Δεσμεύτηκε όμως ο Διοικητής, να ανοίξει στη πόλη μας, ένα Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων το οποίο εκτός από τις υπηρεσίες συγχρόνως θα εκπαιδεύει τους πολίτες ηλεκτρονική διεκπεραίωση των αναγκών τους. Άλλωστε η ηλεκτρονική μεταρρύθμιση προόδευσε τόσο, ώστε να μην χρειάζεται η παρουσία του φορολογουμένου στη ΔΟΥ.

Τέλος όλες οι παρατάξεις δήλωσαν ομόφωνα την αντίθεσή τους στην πρόθεση της ΑΑΔΕ να φύγει η Εφορεία. Παρομοίως ομόφωνα εξέδωσαν ψήφισμα για την αποτροπή εγκατάστασης διοδίων στους Α/Κ Βαρυμπόπης – Αγίου Στεφάνου.

Παρακάτω δημοσιεύουμε και την ανακοίνωση του Δήμου:

Στην ομόφωνη απόφαση για σύμπραξη όλων των παρατάξεων με στόχο την παραμονή της ΔΟΥ στις Αχαρνές κατέληξε το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της Δευτέρας (6/7). Η απόφαση της ΑΑΔΕ για συγχώνευση των Εφοριών πέντε όμορων δήμων έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση των δημοτών των Αχαρνών, αλλά και τις συνεχείς ενέργειες του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής.

Ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Σπύρος Βρεττός, κατά την εισήγησή του στο Συμβούλιο ανέλυσε διεξοδικά τις κινήσεις του εδώ και ένα χρόνο. Αποκάλυψε μάλιστα πως η απόφαση είχε ληφθεί πριν ένα χρόνο και λόγω των πιέσεων που άσκησε, αν και ακόμη δεν είχε αναλάβει τα ηνία του Δήμου, κατάφερε να πάρει παράταση. Στην πορεία όμως ο σχεδιασμός της ΑΑΔΕ επανήλθε και βρίσκεται πλέον σε εξέλιξη.

Ο κ. Βρεττός αναφέρθηκε στις συναντήσεις, τις πιέσεις και τις εναλλακτικές προτάσεις που κατέθεσε και που έφταναν μέχρι την παραχώρηση κτηρίου από το Δήμο προς χρήση από τον ΑΑΔΕ, ενώ ενημέρωσε το Σώμα και για την επιχειρηματολογία της ΑΑΔΕ. Τόνισε δε πως προτάθηκε η δημιουργία ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ, όπου σε χώρο του Δήμου στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών, μεταξύ της παροχής άλλων υπηρεσιών, θα συμβάλλουν στην εξοικείωση των φορολογουμένων στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες οι οποίες μέρα με τη μέρα πληθαίνουν με σκοπό τη γρήγορη εξυπηρέτηση και την αποφυγή συνωστισμού στις Δημόσιες Υπηρεσίες.

Μετά την τοποθέτηση τόσο των επι κεφαλής των παρατάξεων όσο και δημοτικών συμβούλων αποφασίστηκε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο να:

  • Εκδώσει ψήφισμα για την παραμονή της ΔΟΥ
  • Συγκροτήσει διαπαραταξιακή επιτροπή η οποία θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με τον διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Γιώργο Πιτσιλή, τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Πατούλη και όποιον άλλο κριθεί σκόπιμο.
  • Εκκινήσει όλες τις νομικές διαδικασίες που μπορούν να λειτουργήσουν επ’ ωφελεία του στόχου της παραμονής της Εφορίας.

Ομόφωνη ήταν η απόφαση και στο δεύτερο θέμα που αφορούσε τη μη κατασκευή διοδίων στους Α/Κ Βαρυμπόπης και Αγίου Στεφάνου. Τόσο ο Δήμαρχος Σπύρος Βρεττός όσο και ο Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Δαμάσκος που έχει το ρόλο του συνδεκτικού κρίκου με τη συντονιστική των όμορων Δήμων ενημέρωσαν το Σώμα για τις μέχρι τώρα ενέργειές τους. Διαβάστηκε το σχέδιο ψηφίσματος το οποίο και εγκρίθηκε ομόφωνα.

Στο Συμβούλιο το παρών έδωσαν η βουλευτής Ανατολικής Αττικής κ. Γεωργία Μαρτίνου, ο Αντιπεριφερειάρχης Αθανάσιος Αυγερινός και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι  Γεωργία Βλάχου και Αθανάσιος Κατσιγιάννης. Ιδιαίτερα καίρια ήταν η παρέμβαση του κ. Αυγερινού, ο οποίος πήρε το λόγο και τοποθετήθηκε επί του θέματος αναλυτικά, προτείνοντας τη δημιουργία της διαπαραταξιακής. Μάλιστα τόνισε πως θα φροντίσει προσωπικά να πραγματοποιηθεί άμεσα η συνάντηση με τον Περιφερειάρχη, αλλά και να ενταθούν οι πιέσεις προς πάσα κατεύθυνση. Τόσο ο Δήμαρχος όσο και το Σώμα τον ευχαρίστησαν για τις προτάσεις του και τη διάθεση συμπόρευσης στην κοινή προσπάθεια προς όφελος των δημοτών των Αχαρνών.   

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *